Vergroot uw voorsprong
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Als professional in social work wordt u steeds vaker geconfronteerd met meervoudige problematiek in cliëntsystemen. Voor wie is welke behandeling effectief? Welke interventiemethode is er nodig? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, heeft u kennis van en inzicht in de actuele ontwikkelingen in de systeemtheorie nodig. In de Masterclass Systeemgericht Werken verbreedt en verdiept u uw kennis over bedreigende gezinssituaties, complexe systemische vraagstukken en grensoverschrijdend gedrag binnen gezinnen. Daarnaast krijgt u inzicht in de gevolgen van psychiatrische problematiek en de beslissing tot uithuisplaatsing.

Officiële Masterstudiepunten

U rondt deze unieke Masterclass af met een diploma met officiële Masterstudiepunten (EC). De Masterclass Systeemgericht Werken kunt u direct als vrijstelling inbrengen binnen de opleiding Master Social Work & Innovation van Pro Education.

Voor wie

Deze opleiding is bij uitstek geschikt voor maatschappelijk werkers, jeugdwerkers, cultureel werkers, buurt- of opbouwwerkers, jeugdverpleegkundigen en sociaal pedagogische hulpverleners. Kortom, voor professionals, die werken met cliënten met complexe problematiek en die zich hierin willen verbeteren.

Wat u leert

Binnen deze Masterclass gaat u aan de slag met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van systeemgericht werken. Aan de hand van opdrachten en discussies worden verschillende onderwerpen op het gebied van systeemgericht werken en de praktische toepassing ervan uitgewerkt. De opleiding wordt verzorgd door topprofessionals die midden in de praktijk staan. Aan het einde van de opleiding combineert u de verschillende praktijkopdrachten in een eindopdracht. De juiste verhouding tussen kennis, praktijk en vaardigheden maakt deze Masterclass zo uniek en aantrekkelijk.

Vooropleiding

U beschikt over een vooropleiding op Bachelor-/WO-niveau of u heeft ten minste 2 jaar relevante werkervaring op minimaal HBO-niveau.

Uw tijdsinvestering

Ca. 10 - 12 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Pro Education maakt gebruik van actuele literatuur en beschikt over een zeer moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft, met daarin de voorbereiding voor elke les, alle opdrachten en aanvullende informatie.

Programma

In deze Masterclass komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Inleiding in systeemdenken
 • Positief relationeel herformuleren
 • Structurele stroming, invoegen en herstructureren
 • Taxatie van systemen
 • Werken met genogrammen
 • Intergenerationele stroming, loyaliteit en meervoudige partijdigheid
 • Narratieve stroming
 • De persoon van de therapeut
 • Transculturele vaardigheden
 • Interveniërend (o.a. circulair) interviewen
 • Partnerrelatiegesprekken
 • Geweld in relaties
 • Systeemgericht werken in organisatiecontext

Diploma

Deze Masterclass wordt afgesloten met een eindopdracht voor uw eigen organisatie op het gebied van systeemgericht werken. Zo heeft u enerzijds een concreet en toepasbaar document voor uw organisatie en anderzijds een eindopdracht op basis waarvan u het officiële diploma ‘Masterclass Systeemgericht Werken’ van Pro Education in ontvangst neemt.

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
N.v.t. E-learning N.v.t. E-learning Inschrijven Planning
22-04-2014 Avond Dinsdag Arnhem Inschrijven Planning
22-04-2014 Avond Dinsdag Rotterdam Inschrijven Planning
23-04-2014 Avond Woensdag Eindhoven Inschrijven Planning
23-04-2014 Avond Maandag Zwolle Inschrijven Planning
23-04-2014 Avond Maandag Utrecht Inschrijven Planning
23-04-2014 Avond Maandag Amsterdam Inschrijven Planning
08-05-2014 Dag Donderdag Utrecht Inschrijven Planning
09-05-2014 Dag Vrijdag Rotterdam Inschrijven Planning
09-05-2014 Dag Vrijdag Eindhoven Inschrijven Planning
09-05-2014 Dag Vrijdag Zwolle Inschrijven Planning
09-05-2014 Dag Vrijdag Arnhem Inschrijven Planning
09-05-2014 Dag Vrijdag Utrecht Inschrijven Planning
09-05-2014 Dag Vrijdag Amsterdam Inschrijven Planning
10-05-2014 Zaterdag Zaterdag Eindhoven Inschrijven Planning
10-05-2014 Zaterdag Zaterdag Utrecht Inschrijven Planning
Aanhef*:

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.895,- (of 3 x € 682,-)
Studiemateriaal: € 250,-
Eindopdracht: € 275,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Arrangementen

Pro Education regelt voor de HBO-opleidingen van maandag tot en met zaterdag een arrangement à € 25,- per dag (excl. btw). De zaalhuur is in de prijs van de opleiding begrepen. Een dagarrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee, ijswater en een uitgebreide lunch. Voor de avondopleidingen wordt een arrangement van koffie en thee à € 5,50 (excl. btw) geregeld. De kosten van de arrangementen worden altijd aan u doorberekend. Bij Masterclasses, Associate Masters en volledige Masteropleidingen is de zaalhuur niet in de prijs begrepen. Daarom zijn de locatie- en arrangementskosten hoger. Deze bedragen € 54,50 (excl. btw) per dag en € 15,50 (excl. btw) per avond. Ook bij de paramedische cursussen is de locatie niet in de zaalhuur begrepen. De kosten daarvoor zijn € 50,- (excl. btw) per dag en € 20,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs en trainingsmateriaal

Bij alle opleidingen brengt Pro Education de kosten voor reprorechten en handouts in rekening. Het betreft hier een bedrag van € 12,50 per studiejaar. Bij vaardigheidstrainingen brengt Pro Education € 30,- in rekening voor het studiemateriaal. Daarnaast wordt bij een aantal vaardigheidstrainingen gebruik gemaakt van aanvullende literatuur. De daadwerkelijke kosten worden separaat in rekening gebracht.

Btw

Op alle opleidingen en trainingen is 21% btw van toepassing. Uitzondering hierop vormen de opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen. Organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, kunnen het volledige aanbod op deze website btw-vrij gefactureerd krijgen. In dit geval wordt een btw-correctie van 10% toegepast. Dit betekent dus een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is dus een absolute aanrader als u geen btw kunt terugvorderen. Op studiemateriaal, reprorechten en arrangementskosten wordt 6% btw in rekening gebracht. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. Particulieren die de opleiding zelf betalen, worden voor alle opleidingen van btw vrijgesteld, zonder opslag. Dit geldt niet voor de trainingen.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden