Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Behandelt u regelmatig cliënten met klachten aan de enkel of voet? Dan weet u dat een diagnose stellen soms moeilijk is. Deze cursus behandelt alle aspecten van het enkel- en voetletsel dat is ontstaan ten gevolge van een inversietrauma. Het programma volgt in grote lijnen de opzet van de Centrale Richtlijn van de KNGF Enkelletsel uit 2006 waarin zowel het screenings- als het diagnostische en therapeutische proces beschreven is. Daarbij wordt gebruikgemaakt van recente wetenschappelijke ontwikkelingen. Door de praktijkgerichte insteek van deze cursus kunt u de theorie direct toepassen in uw eigen praktijk.

Resultaat

 • U voert een functieonderzoek uit van de enkel en voet volgens de laatste inzichten, rekening houdend met de sensitiviteit en specificiteit van functietesten.
 • U analyseert een ganganalyse tijdens (hard)lopen.
 • U maakt onderscheid in acuut en chronisch enkelletsel.
 • U verklaart de verschillende achtergronden van de zwelling van de enkel/voet.
 • U legt de verschillende neurofysiologische regelmechanismen van stabiliteit uit.

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor fysio- en oefentherapeuten die werkzaam zijn in revalidatiecentra of die werken met laag- tot middencomplexe enkel- en voetletsels in de eerste lijn.

Aanpak

Groot pluspunt bij deze cursus is de combinatie van werkvormen die elkaar versterken. Klassikaal onderwijs wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden en er is veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met uw groepsgenoten. Uiteraard is het de bedoeling dat u de verworven kennis en vaardigheden kunt implementeren in uw eigen beroepspraktijk. Om deze doelen te behalen maakt de docent gebruik van theoretische inleidingen en interactieve werkvormen zoals praktische oefeningen en discussies.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten in revalidatiecentra of met het werken met laag- tot middencomplexe enkel- en voetletsels in de eerste lijn.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Anatomie, fysiologie en pathologie enkel en voet
 • Achtergronden, oorzaken en symptomen
 • Recente wetenschappelijke ontwikkelingen
 • Gevolgen van enkel- en voetklachten
 • Bijdrage fysiotherapie in multidisciplinaire teams
 • Biopsychosociale benadering
 • Diagnosestelling en aanbevelingen
 • Ottawa Ankle Rules en De Bie Functiescore
 • Toepassen van de KNGF-richtlijn Enkelletsel

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Rotterdam.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

11-10-2017 Dag Woensdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
11-10-2017 Dag Woensdag Regio Rotterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.