Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Bent u als ergotherapeut werkzaam in de GGZ? En streeft u naar actualisering van uw kennis en vaardigheden? Dan is deze cursus een geschikte keuze. Als ergotherapeut in de GGZ richt u zich voornamelijk op functionele problemen. Het gaat dan om gevoelens, gedragingen en vaardigheden van individuele cliënten die hen belemmeren in het uitvoeren van bepaalde taken. In deze cursus leert u hoe u deze cliënten het beste kunt begeleiden. Daarbij is er ruimte voor ervaringen uit de praktijk. Na deze cursus kunt u het geleerde meteen in praktijk brengen.

Resultaat

 • U diagnosticeert functionele problemen.
 • U kunt middelen, activiteiten en begeleiding kiezen voor het bereiken van de therapeutische doelen van uw cliënten.
 • U kent specifieke observatie-, behandel- en evaluatiemethoden vanuit de nieuwste inzichten.
 • U weet de wensen en mogelijkheden van cliënten goed in te schatten.

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor ergotherapeuten die werkzaam zijn in de GGZ.

Aanpak

Tijdens deze cursus doet u nieuwe kennis en vaardigheden op in de manier waarop u uw middelen, activiteiten en begeleiding kiest voor het bereiken van de therapeutische doelen van uw cliënten. De cursus is een combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving. U krijgt tijdens de cursus kennis aangereikt door middel van literatuur, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten. De docenten beschikken over jarenlange ervaring met ergotherapie in de GGZ.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met ergotherapie in een psychiatrische omgeving. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

Programma

In deze leerzame cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Plaats ergotherapie in psychiatrie
 • Trends en ontwikkelingen
 • Theoretische referentiekaders
 • Diagnose en functionele problemen
 • Probleeminventarisatie
 • Observeren en evalueren
 • Keuzen voor therapiedoelen
 • Wensen en mogelijkheden cliënt
 • Keuzen voor behandelmethoden
 • Gesprekstechnieken
 • Activiteiten en begeleiding kiezen
 • Evalueren behandeling

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

05-09-2017 Dag Dinsdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
05-09-2017 Dag Dinsdag Regio Utrecht Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.