Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u cliënten die een CVA hebben gehad beter begeleiden? En hen activiteiten kunnen bieden binnen de arm-/handtraining, die voor de revalidant betekenisvol zijn? In deze cursus wordt aandacht besteed aan hoe u tot betekenisvolle activiteiten komt met behulp van een open interview, een intake of een gestandaardiseerde lijst zoals de COPM. De termen autonomie en participatie hebben een centrale plaats in de cursus; deze zijn onlosmakelijk verbonden met betekenisvolle activiteiten. De cursus sluit volledig aan op de nieuwe Ergotherapierichtlijn CVA.

Resultaat

 • U zet zelfstandig betekenisvolle activiteiten op voor uw cliënt op basis van uiteenlopende interviewtechnieken.
 • U heeft inzicht in de oorzaken, gevolgen en pathofysiologische aspecten bij een CVA.
 • U kent de theorie achter functionele arm-handtraining en functioneel onderzoek van de motoriek en sensoriek van de arm-hand en de schouder.

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor ergotherapeuten die werken met cliënten die een beroerte hebben doorgemaakt. Dit kan van de acute tot en met de chronische fase zijn.

Aanpak

Uiteraard is het uiteindelijk de bedoeling dat u de verworven kennis en vaardigheden kunt implementeren in uw eigen beroepspraktijk. Om deze doelen te behalen wordt er onder andere gebruikgemaakt van rollenspelen en presentaties. Deze cursus onderscheidt zich van andere door de ruime mogelijkheid om onder supervisie interactief te oefenen met de ter beschikking staande technieken.

De cursus wordt gegeven in een groep van 10 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten die een beroerte hebben doorgemaakt. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut In aanvraag

Programma

In deze interessante cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Evidentie functionele arm-handtraining
 • Interviewtechnieken
 • Sensomotorische gevolgen van een CVA
 • Opbouw trainingsplan m.b.v. betekenisvolle activiteiten
 • Pathologische gevolgen van een CVA
 • Complicaties na een CVA en preventiemethoden
 • Methodisch paramedisch handelen
 • Eigen leerstijl therapeut en effectieve communicatie

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in Amsterdam of Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

30-09-2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
30-09-2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam Inschrijven Planning

Kosten Zaterdag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 1095,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 118,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 100,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1363,00

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Gemiddelde beoordeling op basis van 2 ervaringen

8
Functionele Arm-handtraining na een CVA
8 10

Leuke en interessante cursus. Weer terug naar de basis van de ergotherapie waarna er vanuit de basis weer opgebouwd wordt naar functionele arm/hand training.

Functionele Arm-handtraining na een CVA
8 10

De 2 docenten vulden elkaar goed aan. Alle aspacten zijn aan bod gekomen. Zeer praktisch en praktijkgericht.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.