Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Bij re-integratie na langdurig ziekteverzuim kunt u als fysiotherapeut een essentiële rol spelen. Wilt u werknemers helpen hun werk sneller te hervatten na langdurige ziekte? In deze cursus krijgt u handvatten aangereikt aangaande: analyse, advies, training en begeleiding. Daarnaast ontwerpt u een fysiotherapeutisch behandelplan. Uw bijdrage versnelt straks werkhervatting en helpt mensen de juiste balans te vinden tussen de persoonlijke capaciteiten en de eisen die het werk stelt. Door de praktijkgerichte insteek van de cursus kunt u gelijk met uw verworven kennis en vaardigheden aan de slag.

Resultaat

 • U verdedigt de rol en plaats van de (arbeids)fysiotherapeut binnen de arbozorg.
 • U analyseert een beeldschermwerkplek en past deze aan.
 • U analyseert knelpunten op de werkvloer die betrekking hebben op verzuim.
 • U stelt een persoonlijk re-integratieplan op voor een cliënt.
 • U implementeert het re-integratieplan.

Doelgroep

Deze boeiende cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten die betrokken zijn bij herintreding van langdurig zieke werknemers.

Aanpak

Na afloop van deze cursus kunt u voor arbeidshervatting een fysiotherapeutisch behandelplan ontwerpen, uitvoeren en evalueren. Het klassikale onderwijs door onze zeer ervaren docent is voorzien van talloze praktijkvoorbeelden. Om zijn cursusdoelen te behalen maakt de docent gebruik van theoretische inleidingen en interactieve werkvormen zoals rollenspelen en praktische oefeningen. Daarnaast is er veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met uw groepsgenoten. De cursus onderscheidt zich van andere door het in groepsverband bespreken van de door uzelf ingebrachte casuïstiek.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 25 uur, waarvan 18 contacturen en 7 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals zijn allen betrokken geweest bij de herintreding van langdurig zieke werknemers. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 24 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 25 pt

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Positie arbeidsfysiotherapie in het speelveld arbeid
 • Risicoanalyse
 • Functie-taak-handelingen analyse
 • Beeldschermwerkplek
 • Plan van aanpak
 • Re-integratie advies

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Rotterdam.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
2 mogelijkheden

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

13-09-2017 Dag Woensdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

13-09-2017 Dag Woensdag Regio Zwolle

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
13-09-2017 Dag Woensdag Regio Rotterdam Inschrijven Planning
13-09-2017 Dag Woensdag Regio Zwolle Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.