Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Ademhalingsproblemen kunnen leiden tot duizeligheid, benauwdheid, hyperventilatie, keelklachten en stemproblemen. Als logopedist kunt u cliënten met deze klachten helpen door oefeningen in ontspannings- en ademhalingstechnieken aan te bieden. Heeft u cliënten met spannings- of ademhalingsklachten? Wilt u hen hierbij zo goed mogelijk ondersteunen? Dan is deze cursus een goede keuze. Tijdens de cursus koppelt u inzichten in de nieuwste theorieën via interactieve werkvormen en casuïstiek direct aan de praktijk. Hierdoor kunt u gelijk met uw verworven kennis en vaardigheden aan de slag.

Resultaat

 • U heeft inzicht in de oorzaken van ademhalingsproblemen.
 • U kent verschillende factoren die een rol spelen bij ademhalingsproblemen.
 • U stelt een juiste logopedische diagnose.
 • U past een goede behandeling toe.
 • U gebruikt verschillende ademhalings- en ontspanningstechnieken.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is ontwikkeld voor logopedisten die cliënten met ademhalingsproblemen behandelen. Ook voor eerstelijnslogopedisten is dit een interessante cursus.

Aanpak

Tijdens de cursus krijgt u kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur en een heldere uitleg van docenten met jarenlange ervaring op het gebied van ademhalingstherapie. De theorie brengt u onder deskundige begeleiding meteen in praktijk door het gebruik van didactische werkvormen zoals filmfragmenten, praktische oefeningen en brainstormsessies. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 43 uur, waarvan 18 contacturen en 25 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. De programma's worden daarom uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten met ademhalingsproblemen. Zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Daarnaast dagen zij u met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken.

 • BHS H. Bax, Logopedist en Stemtherapeut.
 • C.J. Poetiraij, Logopedist en CVT zangdocent.
 • BHS M.C. van de Loo - Korthout, Logopedist.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 43 pt

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Oorzaken ademhalingsproblemen
 • Somatische, psychische en sociale factoren
 • Problemen cliënt en omgeving
 • Logopedische diagnose en behandeling
 • Gesprekstechnieken en feedback geven
 • Spanningsregulatie
 • Benauwdheid en ademhalingstechnieken
 • Houding en stemgebruik
 • Ademtechniek bij spreken
 • Informeren cliënten en omgeving

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

08-09-2017 Dag Vrijdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
08-09-2017 Dag Vrijdag Regio Utrecht Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.