Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Bent u op zoek naar een prettige behandelmethode voor wervelkolomproblematiek die voldoet aan de richt­lijnen? In deze cursus leert u wat de MDT McKenzie therapie inhoudt en wat deze voor uw cliënten kan betekenen. U krijgt inzicht in de plaats die het MDT-systeem in het biopsychosociaal model inneemt en hoe het zich verhoudt tot de richtlijnen aspecifieke rugklachten. Tijdens de cursus wordt ook ingegaan op de praktische kant, met een praktijksessie en patiëntdemonstratie. Zo heeft u na deze boeiende cursus een goed beeld van de McKenzie therapie en kunt u deze inzetten in uw eigen praktijk.

Resultaat

 • U kent de basisprincipes van de McKenzie therapie.
 • U heeft kennis van technieken en patiënten­onderzoek behorend bij de McKenzie therapie.
 • U weet welke plaats de McKenzie therapie in het biopsychosociaal model inneemt.
 • U weet hoe de therapie zich verhoudt tot de richtlijnen aspecifieke rugklachten.sU kunt deze therapie gebruiken in uw eigen praktijk.

Doelgroep

Deze praktische cursus is ontwikkeld voor fysiotherapeuten, manueel therapeuten en oefentherapeuten die op zoek zijn naar een evidence-based behandelmethode voor wervelkolomproblematiek. De behandelmethode MDT voldoet aan de richtlijnen.

Aanpak

Tijdens de cursus leert u veel over de McKenzie therapie. Theorie wordt afgewisseld met de praktijk, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de therapie. De inter­actieve opzet zorgt voor een boeiende bijeenkomst. Zo is er ruimte voor discussie, een praktijksessie, een patiëntdemonstratie en een quiz. Door deze wisselende werkvormen is de cursus bijzonder effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 16 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 7 contact­uren en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

De cursus wordt verzorgd door Henk Tempelman, fysiotherapeut, Dip MDT. Hij is consultant voor de Rugpoli en docent MDT McKenzie voor het ­McKenzie Instituut Benelux.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 8 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Manueeltherapeut 8 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 7 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 8 pt

Programma

In deze interessante cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie in Mechanical Diagnosis and Treatment (MDT)
 • Mythes en andere onduidelijkheden
 • Classificatie en definities
 • De principes van de anamnese en het onderzoek
 • Patiëntdemonstratie
 • Praktijksessie met technieken
 • Samenvattingen en evidence

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 1 dag van 09.00 uur tot 17.00 uur. De cursus wordt verzorgd in Zwolle.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

13-10-2017 Dag Vrijdag Zwolle

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
13-10-2017 Dag Vrijdag Zwolle Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 225,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 29,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 25,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 329,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.