Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Tijdens en na de zwangerschap hebben vrouwen vaak last van gewrichtsbeperkingen. Manuele therapie kan een belangrijke tussenrol spelen bij het verhelpen van deze klachten. In deze praktijkgerichte cursus leert u veelgebruikte manuele technieken voor de behandeling van bekkenpijn. Het zijn zachte technieken die met snelle bewegingen worden uitgevoerd. Hiermee brengt u vastgelopen gewrichten weer in beweging. U gaat tijdens deze korte cursus daadwerkelijk aan de slag. Na deze cursus kunt u dus de verschillende methoden toepassen en gewrichtsbeperkingen snel en veilig behandelen en waar mogelijk helemaal wegnemen.

Resultaat

 • U weet meer over manuele technieken.
 • U heeft kennis van indicaties en contra-indicaties.
 • U kent verschillende manuele technieken.
 • U past manuele technieken veilig toe.
 • U neemt gewrichtspijn gedeeltelijk of helemaal weg bij uw cliënt.

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor (bekken)fysiotherapeuten en bekkenoefentherapeuten. Om deze cursus te volgen moet u de cursus Bekkenpijn tijdens en na de Zwangerschap, Methode Cecile Röst hebben gevolgd.

Aanpak

De opzet van deze korte cursus is zeer praktijkgericht. Eerst wordt er informatie gegeven over manuele therapie en gebruikte technieken. Er worden verschillende cases behandeld om te zien wanneer de therapie wel of niet gebruikt kan worden. Er wordt veel aandacht besteed aan de praktische uitvoering. Door het gebruik van videomateriaal worden oefeningen duidelijk uitgelegd. Na afloop kunt u dan ook verschillende behandelmethoden veilig toepassen om gewrichtsbeperkingen te verminderen of weg te nemen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 14 tot 20 deelnemers en heeft een studiebelasting van 2,5 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Cecile Röst, fysiotherapeut en orthopedisch manueel therapeut, is werkzaam in Leiden in paramedisch centrum BTR. Daarnaast is ze mede-eigenaar van MoVeS Manuele en Fysiotherapie. Sinds 1997 houdt Cecile zich intensief bezig met het behandelen van zwangere cliënten en cliënten met postpartum bekkenpijn. Zij heeft haar wetenschappelijke onderzoek internationaal gepubliceerd en geeft frequent les over dit onderwerp in Nederland, België en Canada.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 4 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 4 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 4 pt

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inleiding manuele therapie
 • De meerwaarde van manuele technieken
 • Casuïstiek, wanneer is manuele interventie geïndiceerd
 • Contra-indicaties
 • Oefenen van diverse technieken voor:
 • bekken
 • thoracale beperkingen
 • heupen
 • schoudergordel
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 1 dag van 19.00 uur tot 21.30 uur. De cursus wordt verzorgd in Eindhoven.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

12-09-2017 Avond Dinsdag Eindhoven

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
12-09-2017 Avond Dinsdag Eindhoven Inschrijven Planning

Kosten Avond, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 235,00
Studiemateriaal € 25,00
Locatiekosten € 10,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 5,50
Totaalprijs (exclusief BTW) € 275,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.