Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Beroepssprekers leven van hun stem. Daarom is het van belang om stemproblemen te voorkomen. Het is echter goed mogelijk dat zij hun stem al jarenlang verkeerd gebruiken. In deze cursus leert u hoe u beroepssprekers kunt helpen bij het behandelen en voorkomen van stemproblemen. U stelt de juiste behandelmethode op voor uw cliënt gebaseerd op specifieke klachten. Daarnaast leert u uw cliënten bewust om te gaan met hun stem en geeft u hen oefeningen mee om stemproblemen te voorkomen. Dit is de cursus voor u als u logopedische therapie of trainingen geeft aan beroepssprekers.

Resultaat

 • U heeft inzicht in de complexiteit van stemproblemen.
 • U kent de verschillende aspecten en factoren.
 • U zorgt voor bewustwording bij de cliënt van zijn stemgebruik.
 • U verbetert stemtechniek en stemhygiëne.
 • U baseert de behandeling op de meest actuele adviezen en therapieën.

Doelgroep

Deze boeiende cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die logopedische therapie of trainingen geven aan beroepssprekers.

Aanpak

U krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, audiovisuele media, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring met het geven van stemtherapie aan beroepssprekers. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 33 uur, waarvan 18 contacturen en 15 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. Onze professionals hebben ruime ervaring met stemtherapie voor beroepssprekers. Zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Zij dagen u met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken.

 • BHS H. Bax, Logopedist en Stemtherapeut.
 • D. Mureau, Logopedist en Stem-presentatie-communicatietrainer.
 • C.J. Poetiraij, Logopedist en CVT zangdocent.
 • L.C. Hoppenbrouwers, Logopedist. Specialisatie: neurologische spraak- en taalstoornissen.
 • BHS M.C. van de Loo - Korthout, Logopedist.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 33 pt

Programma

In deze praktische cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De professionele stemgebruiker
 • Bewustwording stemgebruik
 • Fysiologie van de larynx
 • Vocale overbelasting
 • Anamnestische aspecten
 • Psychosociale factoren
 • Relevante onderzoeksmethoden
 • Efficiënte therapiestrategieën
 • Vocale hygiëne
 • Implementatie en opvolging

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Rotterdam.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

12-10-2017 Dag Donderdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
12-10-2017 Dag Donderdag Regio Rotterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.