Nieuws

“Studenten zo zorgeloos en soepel mogelijk door hun studie begeleiden”

Op Maandag, 21 Oktober, 2019, 12:49

Mark Cozijnsen (28) werkt nu 1,5 jaar voor Pro Education als studiebegeleider voor de Bacheloropleidingen Ergotherapie en Logopedie. Hij woont in Nijkerk, is getrouwd en trotse vader van een zoontje van 2 jaar. Hij vertelt over zijn werk als studieadviseur en wat zijn drijfveren zijn.

Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie

Britt Edelstein, student Bachelor Ergotherapie

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:39

Als student Ergotherapie valt het mij nu al op hoe belangrijk betekenisvol handelen voor het welzijn van mensen is. Leren is daarin van groot belang. Om te kunnen doen waar mijn hart ligt, moet ik wel eerst ‘even’ dat diploma binnenslepen. Ik kom oorspronkelijk uit de commerciële sector en ben afgestudeerd gastvrijheidsspecialist.

Lees meer
Thema's: Ergotherapie

“In de zorgsector speelt ontwikkelen altijd een belangrijke rol”

Op Vrijdag, 24 Mei, 2019, 13:15

“Ik spreek eerder van een leven lang ontwikkelen dan van een leven lang leren. Ontwikkelen stopt niet na je opleiding, maar gaat door in je leven daarna.” Dat zegt SER-voorzitter Mariëtte Hamer. Haar drijfveer is om iedereen op de arbeidsmarkt en in de samenleving te laten participeren. De samenhang van onderwijs en arbeidsmarkt en emancipatievraagstukken zijn belangrijke thema’s in haar werkzaamheden. In deze editie van Prohealth geeft zij haar visie op een leven lang leren.

Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie

Ontwikkelingen bieden kansen voor ondernemerschap in de zorg

Op Maandag, 6 Mei, 2019, 13:56

Ik heb een jaar geleden de HBO Bachelor Ergotherapie afgerond bij Pro Education. In de opleiding wordt aandacht besteed aan ondernemerschap. Dit heeft meegespeeld in mijn keuze om te starten met een eigen praktijk.  Ik sloot me aan bij de franchise van Doen Ergotherapie, waarbij sprake is van een ‘zachte’ franchiseformule. Dit biedt mij de mogelijkheid om mij te ontwikkelen als ondernemer vanuit bestaande kennis en ervaring, maar waarbij ik wel mijn eigen identiteit kan behouden.

Lees meer
Thema's: Ergotherapie

Waarom paramedicus het mooiste beroep ter wereld is

Op Woensdag, 13 Maart, 2019, 11:06

Werken als paramedicus geeft veel voldoening. Speciaal voor de ‘Week van Zorg en Welzijn’ 11 t/m 16 maart zetten we 5 belangrijke redenen om werkzaam te zijn (of te worden) in de paramedische zorg.

Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie

6 tips om in 2019 zorgeloos accreditatiepunten te halen voor herregistratie

Op Vrijdag, 28 December, 2018, 09:40

Maar welke cursussen zijn dat? Het kan een flinke puzzel zijn om dat uit te zoeken. Daarom geven we u hieronder een aantal tips die u hierbij kunnen helpen.

Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie

Het recht op onwetendheid

Op Maandag, 1 Oktober, 2018, 11:02

Als ergotherapeut in de wijk kom ik vaak bij mensen die leven in het aanschijn van de dood. Dit gegeven kan hele mooie gesprekken opleveren; wat doet er nu echt toe in jouw laatste levensfase en hoe kun je zo comfortabel mogelijk activiteiten blijven doen. Maar het kan ook hele moeilijke situaties opleveren. Als iemand bijvoorbeeld niet weet dat hij ernstig ziek is en doodgaat. En het praten over het onvermijdelijke een no-go area is. Dan is het lopen op eieren en moet je je woorden zorgvuldig kiezen.
Lees meer
Thema's: Ergotherapie

Opleidingscheque voor ergotherapeut Marlous Vogel

Op Woensdag, 20 Juni, 2018, 13:57

Ergotherapeut Marlous Vogel ontving uit handen van directeur Josephine Hofsté van Pro Education een opleidingscheque van € 500,-. Zij was de gelukkige winnares van een verloting onder de bezoekers van de stand van Pro Education tijdens het jaarcongres van Ergotherapie Nederland.
Lees meer
Thema's: Ergotherapie

Meer aandacht voor Shared Decision Making

Op Woensdag, 18 April, 2018, 16:15

In de medische wereld is in toenemende mate aandacht voor Shared Decision Making (o.a. Legare 2008, van Til 2010). Naar mijn idee is SDM de essentie van Evidence Based Practice. In het model van EBP spelen drie facetten een rol. Als eerste de beschikbaarheid over de meest recente bevindingen van onderzoek (o.a. Fletcher en Fletcher, v.d. Velde).
Lees meer
Thema's: Ergotherapie

Zelfmanagement is zo oud als de weg naar Kralingen…

Op Dinsdag, 27 Maart, 2018, 09:14

Hip, modern, vernieuwend… verzin het maar. Zelfmanagement duikt de laatste jaren meer en meer op in allerhande documentatie over de gezondheidszorg. In de media, wetenschappelijke publicaties, internet. Het wordt breed uitgemeten in beleidsstukken van de overheid, zorgverzekeraars, zorgaanbieders en het komt niet te vergeten ook uit de hoek van de patiënt zelf. Mogen we het dan eigenlijk nog wel zo noemen? Deze termen suggereren zelfs dat zelfmanagement iets nieuws is. Dat het een ‘nieuwe’ visie op zorg is, mede ingegeven door de explosieve groei van zorg en zorgkosten.
Lees meer
Thema's: Diëtetiek , Ergotherapie , Fysio- en Oefentherapie , Logopedie