Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Paramedici hebben, naast hun rol als behandelaar, steeds vaker een adviserende rol voor andere professionals. Bent u onzeker over het adviseren van collega’s of professionals? Of merkt u dat er weinig naar uw advies geluisterd wordt? Dan bent u niet de enige. In de praktijk blijkt dat veel adviezen van paramedici niet of ­nauwelijks opgevolgd worden door andere professionals. In deze cursus leert u hoe dit komt en krijgt u (evidence-based) handvatten aangereikt om uw effectiviteit als adviseur te vergroten. Na afloop van deze cursus kunt u daadkrachtig uw collega’s van advies voorzien.

Resultaat

  • U ontwikkelt een visie op uw rol als adviseur.
  • U analyseert knelpunten in uw huidige praktijk.
  • U kent uw rol als professional en paramedicus.
  • U weet hoe u zo correct mogelijk andere professionals (gevraagd of ongevraagd) adviseert

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor paramedici die in het kader van hun taak adviseren aan professionele verzorgers die werkzaam zijn in de ­hulpverlening aan mensen met chronische aandoeningen. Zij kunnen werkzaam zijn in de eerste lijn, ­verpleeghuizen, woonvoorzieningen voor verstandelijk gehandicapten of op scholen.

Aanpak

Na afloop van deze boeiende cursus heeft u een visie op uw rol als adviseur ontwikkeld en heeft u prak­tische handvatten om die rol (nog) beter in te ­vullen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat u de verworven kennis en vaardigheden kunt implementeren in uw beroepspraktijk. Om deze doelen te behalen maakt de docent gebruik van interactieve rollenspelen, discussies, actuele casuïstiek en inter­visie. Deze cursus onderscheidt zich van andere door de inmenging van uw eigen casuïstiek in het programma.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 17 uur, waarvan 13 contacturen en 4 uur zelfstudie.

Gratis toegang dieetbehandelingsrichtlijnen

U krijgt bij het lesmateriaal voor deze cursus gratis toegang tot de digitale dieetbehandelingsrichtlijnen t.w.v. € 127,50. De dieetbehandelingsrichtlijnen hanteren het principe van evidence-based handelen en sluiten aan bij de criteria die door het CBO (Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg) zijn opgesteld. De dieetbehandelingsrichtlijnen bieden u een uitstekende ondersteuning in uw dagelijkse werkzaamheden als diëtist.

Professionals

Merel van Uden van De Vraag Centraal is ergotherapeut. Zij ondersteunt organisaties als adviseur, coach en trainer in de langdurende zorg bij het ­realiseren van innovaties die ertoe bijdragen dat de zeggenschap van de cliënt toeneemt.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist In aanvraag
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck In aanvraag
Diëtist ADAP - Register Diëtist In aanvraag
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut In aanvraag
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie In aanvraag

Erkenning ClaudicatioNet

Deze cursus is geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Actuele gegevens omtrent de accreditatie en geldigheidsduur kunt u vinden op de site van ClaudicatioNet, onder de bedrijfsnaam Pro Education. Let op: Behaalde accreditatiepunten moet u zelf aan ClaudicatioNet doorgeven.

Programma

In deze praktijkgerichte cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Analyse knelpunten in uw huidige praktijk als adviseur
  • Adviesmethodiek voor gevraagd en ongevraagd adviseren
  • Oefenen in het toepassen van de methodiek
  • Implementatie in de eigen beroepspraktijk

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Adviseren aan Professionele Hulpverleners gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.30 uur tot 17.00 uur. De cursus wordt verzorgd in Amsterdam.

Kosten

Totaal: € 634,-
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.