Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u een betrouwbaar beeld krijgen van de taalontwikkeling van een kind? En heeft u de intentie om te gaan werken met TARSP? Of misschien werkt u al met TARSP en wilt u zich bijscholen? Dan is dit een uitermate nuttige cursus voor u. TARSP wordt gebruikt om te analyseren in welke grammaticale ontwikkelingsfase een opgroeiend kind zich bevindt. Na deze cursus kunt u de spontane taaluitingen van kinderen analyseren, de verkregen gegevens interpreteren en een vertaling maken naar een behandelplan. Dit aan de hand van de nieuwste inzichten. De praktijkgerichte insteek zorgt ervoor dat u direct aan de slag kunt.

Resultaat

 • U legt uit hoe de normale taalontwikkeling verloopt.
 • U beargumenteert wanneer u spontanetaalanalyse volgens TARSP inzet.
 • U analyseert de morfosyntaxis van de spontane taal van een kind volgens TARSP.
 • U stelt op basis van gegevens uit de TARSP-analyse of TARSP-screening een behandelplan op.
 • U zet de gegevens uit de spontanetaalanalyse praktijkbreed in in uw logopedisch handelen.

Doelgroep

Deze actuele cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die het grammaticale niveau van de spontane taal bij jonge kinderen willen kunnen analyseren met behulp van TARSP.

Aanpak

U krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, praktische oefeningen, analyses en een heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van TARSP. U dient te beschikken over een audiorecorder of een videocamera. Deze gebruikt u voor het maken van uw eigen opnamen, die u ook meeneemt naar de lessen. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 28 uur, waarvan 18 contacturen en 10 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring op het gebied van TARSP. Zij blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

 • Drs. M. Koop, Logopedist, Spraak- en taalpatholoog en Neerlandicus.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 28 pt

Programma

In deze praktijkgerichte cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Betrouwbaarheid en validiteit TARSP
 • Opfrissen kennis fonologie, semantiek, morfologie, pragmatiek, zinsbouw, woordenschat en taalontwikkeling jonge kinderen
 • Opname kind in spelsituatie
 • Taalsamples maken
 • Analyses maken
 • Overbrengen analysegegevens profielkaart
 • Bepalen ontwikkelingsfase
 • Normaal sprekende kinderen versus kinderen met achterstand
 • Interpretatie profielkaart
 • Uitlokken constructies ontbrekende informatie
 • TARSP-screening
 • Resultaten spontanetaalanalyse vertalen naar logopedische behandeling

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Analyseren van Spontane Taal bij Kinderen gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Utrecht.

Kosten

Totaal: € 1.033,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.