Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Heeft u veel cliënten met cervicale klachten? De arthrokinetische benadering is een manueel therapeutische behandelmethode waarbij spiertesten worden gebruikt om zenuwdisfuncties op te sporen en te behandelen. De zenuwdisfuncties worden gecorrigeerd door middel van milde mobilisaties. Het doel van de arthrokinetische benadering is om in één behandeling de zenuw beter te laten functioneren. Daarnaast worden de nieuwste opvattingen over de oorzaken van zenuwdisfuncties besproken. Hiermee kunt u uw cliënten ondersteunen met stoornissen aan de cervicale wervelkolom en bovenste extremiteit.

Resultaat

 • U benoemt en analyseert zenuwdisfuncties in de cervicale wervelkolom en de bovenste extremiteit.
 • U behandelt de cervicale wervelkolom en de bovenste extremiteit.
 • U beïnvloedt de zenuwaandoening therapeutisch.
 • U laat de zenuw in één behandeling beter functioneren.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten die werken met cliënten met stoornissen aan de cervicale wervelkolom en bovenste extremiteit.
Gezien het hoge niveau van deze cursus is het aanbevolen om voor de start van de 1e cursusdag uw kennis van de anatomie op te frissen.

Aanpak

Doel van deze cursus is dat u zenuwdisfuncties in de cervicale wervelkolom en de bovenste extremiteit kunt benoemen, analyseren en behandelen. Kenmerkend zijn de lessen anatomie in vivo, waarin u de theorie via praktische oefeningen en discussies meteen in praktijk brengt.

De cursus wordt gegeven in een groep van 10 tot 24 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 21 uur, waarvan 18 contacturen en 3 uur zelfstudie.

Professionals

Dr. Ad Warmerdam is manueel therapeut, osteopaat en orthopedic clinical specialist. Hij studeerde en werkte 19 jaar in de Verenigde Staten en promoveerde aan de University of St. Augustine in Florida op interacties tussen zenuwen, spieren en gewrichten. Zijn boek 'Manual Therapy: Improving Muscle and Joint Functioning' is in Nederland verkrijgbaar.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck In aanvraag
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 21 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 21 pt

Programma

In deze unieke cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Anatomie
 • Fysiologie
 • Pathologie van de cervicale wervelkolom
 • Cervicale radiculopathieën
 • Pseudoradiculopathieën
 • TOS
 • Carpaal tunnelsyndroom en andere perifere zenuwaandoeningen in de arm
 • Onderzoek
 • Behandeling
 • Evaluatie van het eigen handelen
 • Uitwisselen ervaringen

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 17.00 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Eindhoven.

 

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

09-11-2017 Dag Donderdag Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
09-11-2017 Dag Donderdag Amsterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 695,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 908,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.