Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Lage rugpijn is een veelvoorkomende klacht die moeilijk valt te behandelen. ­Wilt u meer grip krijgen op de complexiteit van aspecifieke lage rugpijn? En wilt u weten hoe u cliënten beter kunt behandelen? In de cursus Aspecifieke Lage Rugpijn krijgt u onder andere antwoord op bovenstaande vragen. Aan de hand van casuïstiek wordt het klinisch redeneren vanuit een breed perspectief benaderd, waarbij u een vertaalslag maakt van evidence-based medicine naar evidence-based practice. Tevens verdiept u zich in de validiteit en betrouwbaarheid van diagnostische tests en meetinstrumenten.

Resultaat

 • U kent de diverse biopsychosociale modellen.
 • U kent de oorzaken, symptomen en gevolgen van lage rugpijn.
 • U stelt een behandelplan op.
 • U behandelt en begeleidt cliënten met ­aspecifieke lage rugpijn.

Doelgroep

Deze boeiende cursus is speciaal ontwikkeld voor (manueel)fysiotherapeuten en oefentherapeuten die willen leren hoe zij hun cliënten met aspecifieke lage rugpijn volgens de meest recente ontwikkelingen en relevante behandelmethoden kunnen begeleiden.

Voor manueeltherapeuten wordt deze cursus gezien als opfriscursus.

Basiskennis van anatomie, pathologie en fysiologie van de lage rug, arthrokinematica en psychologie wordt als aanwezig verondersteld.

Aanpak

Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in het behandelen en begeleiden van cliënten met aspecifieke lage rugpijn. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de meest recente ontwikkelingen en relevante behandelmethoden. De combinatie van inspirerende, praktijkgerichte bijeenkomsten en een online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder ­effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van actuele literatuur, casuïstiek, veel praktische ­oefeningen en een heldere uitleg van docenten met ruime ervaring.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 ­contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Vincent Kortleve is fysiotherapeut. Daarnaast is hij een ervaren docent en expert op het gebied van complexe pijnsyndromen. Sinds 16 jaar is hij als docent/trainer werkzaam in het Post HBO-onderwijs.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 24 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Manueeltherapeut 24 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 26 pt

Programma

In deze praktische cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Recent onderzoek fysiotherapie bij aspecifieke lage rugpijn
 • Oorzaken, symptomen en gevolgen lage rugpijn
 • Diverse biopsychosociale modellen
 • Primair biomedische en psycho­sociale ­oorzaken
 • Biopsychosociale cliënten
 • Fysiotherapeutische diagnose
 • Behandelplan

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Aspecifieke Lage Rugpijn gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in Amsterdam of Utrecht.

Kosten

Totaal: € 1.033,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.