Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

In Nederland is op steeds meer plekken een AED te vinden. Dat is een goede zaak, want per jaar vinden er zo’n 15.000 gevallen van hartstilstand plaats buiten het ziekenhuis. Dit kan ook gebeuren als u in de buurt bent. Wilt u hier goed op voorbereid zijn en weten hoe u een AED moet gebruiken? Volg dan deze korte cursus. U krijgt uitleg over vitale functies en relevante anatomie. Daarna leert u door middel van vaardigheidstrainingen om een Basic Life Support-reanimatie uit te voeren. Na afloop van deze cursus kunt u zelfstandig een adequate Basic Life Support-reanimatie (BLS-reanimatie) bij volwassenen uitvoeren.

Resultaat

 • U heeft inzicht in specifieke achtergronden, ­symptomen en oorzaken van hartfalen.
 • U weet welke rechten en plichten een rol spelen bij reanimatie.
 • U reanimeert en gebruikt de AED op de 
 • juiste wijze.
 • U kent complicaties en weet hoe daarmee 
 • om te gaan.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is geschikt voor alle paramedici.

Aanpak

Na afloop van deze cursus kunt u zelfstandig een ­adequate Basic Life Support-reanimatie (BLS-reanimatie) bij een volwassene uitvoeren. Dit ­vereist parate kennis en bovenal veel praktische oefening. Dankzij de combinatie van een goed ­lespakket met een zeer bekwame docent is het mogelijk om de effectiviteit van de cursus te optimaliseren. U krijgt kennis aangereikt door middel van casuïstiek en een heldere uitleg van de docent. Vervolgens wordt de theorie onmiddellijk via inter­actieve werkvormen, zoals een vaardigheidstraining, in praktijk gebracht.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 4 uur, dit zijn allemaal contacturen.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De professionals zijn zelf in de praktijk actief. Ze hebben ruime ervaring met de reanimatie van volwassenen. Zij dagen u met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te ­kijken. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en zij voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

 • I. Voorthuijsen, CCU/EHH verpleegkundige en BLS, PBLS instructeur ERC/NRR gecertificeerd.
 • A.J. de Schipper, Fysiotherapeut en Coach. Specialisatie: fysiotherapie, leefstijl interventie en vitaliteit coaching.
 • MHA A.M.L. Rümke, Psychosomatisch fysiotherapeut en Bestuurskundige.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 4 pt
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 4 pt
Diëtist ADAP - Register Diëtist 4 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 4 pt
Fysiotherapeut KNGF - Kwaliteitsdeel 4 pt

Erkenning ClaudicatioNet

Deze cursus is geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Actuele gegevens omtrent de accreditatie en geldigheidsduur kunt u vinden op de site van ClaudicatioNet, onder de bedrijfsnaam Pro Education. Let op: Behaalde accreditatiepunten moet u zelf aan ClaudicatioNet doorgeven.

Programma

In deze interessante cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Anatomie, fysiologie en pathologie
 • Specifieke achtergronden, oorzaken en symptomen­
 • Gevolgen van een hartstilstand
 • Diagnosestelling
 • Uitvoering
 • Complicaties
 • Zelfevaluatie
 • Rechten en plichten

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Basale Reanimatie voor Paramedici gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 1 dag van 09.30 uur tot 14.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Utrecht.

Kosten

Totaal: € 225,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.