Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Coccygodynie is een aandoening die het leven van patiënten ernstig kan verstoren. Gelukkig zijn er verschillende behandelwijzen. Wilt u meer inzicht in coccygodynie? Wilt u de juiste diagnose kunnen stellen en ­verschillende behandelmethoden kunnen toepassen? Dan is deze cursus de juiste keuze. U krijgt inzicht in de anatomie en biomechanica van het bekkengebied en leert veilige behandeltechnieken om de klachten te ­verminderen of zelfs weg te nemen. Voorafgaand aan deze cursus dient u een online cursus te volgen via Rost Therapy. Deze online cursus vormt een verplicht onderdeel van deze cursus.

Resultaat

 • U heeft inzicht in anatomie en biomechanica van het bekkengebied
 • U stelt een juiste diagnose
 • U leert veilige behandelmethoden
 • U vermindert coccygodynieklachten
 • U past verschillende ontspanningstechnieken toe
 • U kent oefeningen ter preventie van recidieven

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor (bekken)fysio- en ­(bekken)oefentherapeuten. Om deze cursus te volgen moet u de cursus Bekkenpijn tijdens en na de ­Zwangerschap, Methode Cecile Röst hebben gevolgd.

 

Aanpak

De opzet van deze korte cursus is zeer praktijkgericht. Er wordt ingegaan op onderzoek naar verschillende technieken en beelddiagnostiek. Daarna komt de praktijk aan bod. Verschillende behandelmethoden krijgen ruim aandacht. U oefent met uitwendige ­correctietechnieken, zodat u coccygodynieklachten vermindert of zelfs helemaal wegneemt.

Deze cursus onderscheidt zich van andere dankzij de unieke online cursus die vooraf thuis wordt bestudeerd. Groot voordeel van de online cursus is dat u op uw eigen niveau en vanuit uw eigen achtergrond uw kennis kunt vergroten. Hierdoor kan tijdens de lessen veel aandacht besteed worden aan specifieke vragen, casuïstiek en oefeningen. Meer informatie met betrekking tot de online cursus kunt u vinden op de website van Rost Therapy. Het behaalde certificaat van de online cursus geeft u toegang tot deze praktijkcursus.

De cursus wordt gegeven in een groep van 14 tot 30 deelnemers. De cursus heeft 4 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Drs. Cecile Röst, fysiotherapeut en orthopedisch ­manueel therapeut, is werkzaam in Leiden in paramedisch centrum BTR. Ook is ze mede-eigenaar van MoVeS Manuele en Fysiotherapie. Sinds 1997 houdt Cecile zich intensief ­bezig met het behandelen van zwangere cliënten en cliënten met postpartum bekkenpijn. Haar interesse in coccygodynie is versterkt door de samenwerking met collega orthopedisch manueeltherapeut Meine Veldman.

Drs. Anna van Dijk is werkzaam als fysiotherapeut bij MoVeS Manuele en Fysiotherapie in Leiden. De samenwerking met Cecile Röst en Meine Veldman heeft haar tot een ervaren en succesvolle behandelaar gemaakt van coccygodyniepatiënten.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen Fysiotherapeut In aanvraag
Fysiotherapeut KNGF - Register Bekkenfysiotherapeut In aanvraag
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie In aanvraag

Programma

De volgende onderwerpen komen in deze cursus aan bod:

 • Inleiding behandeling van ­coccygodynie
 • Beeldvorming, wat zie je op X of MRI bij stuitpijn?
 • Huidige evidence voor behandelmethoden
 • Casuïstiek
 • Onderzoek bij stuitpijn
 • Huiswerkoefeningen
 • ADL-adviezen
 • Correctietechnieken coccyx
 • Ontspanningstechnieken lumbale wervelkolom en sacrum
Voordat u kunt deelnemen aan de cursus dient u de online cursus van Rost Therapy doorlopen te hebben. Het bestuderen van de online cursus kost tijd, zorg dus dat u op tijd begint. De kosten voor de online cursus bedragen €69,-.
 

Na actieve deelname en bij 100% aanwezigheid ontvangt u een certificaat.

Deze cursus bestaat uit een halve dag van 13.00 uur tot 17.00 uur. De praktijkcursus wordt verzorgd in Eindhoven of Utrecht.
De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
4 mogelijkheden

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

10-09-2018 Dag Maandag Eindhoven

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

13-09-2018 Dag Donderdag Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

14-01-2019 Dag Maandag Eindhoven

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

17-01-2019 Dag Donderdag Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
10-09-2018 Dag Maandag Eindhoven Inschrijven Planning
13-09-2018 Dag Donderdag Utrecht Inschrijven Planning
14-01-2019 Dag Maandag Eindhoven Inschrijven Planning
17-01-2019 Dag Donderdag Utrecht Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 200,-
Studiemateriaal € 10,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 12,50
Locatiekosten € 14,75
Totaalprijs (exclusief BTW) € 237,25

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragen
Direct inschrijvenDeze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren