Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Heeft u zwangere cliënten met bekkenpijn of cliënten met post­partum bekkenpijn? Wilt u meer weten over bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap? Volg dan deze cursus. Cecile Röst behandelt een groot aantal aspecten van bekkenpijn en bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap. U leert verschillende behandel­methoden. Speciale aandacht gaat uit naar de door Cecile Röst zelf ­ontwikkelde methode. Toepassing van andere behandelmethoden als dry needling, correctie van os coccygis en manuele therapie komen kort aan bod. U kunt zich in een van die methoden specialiseren met een vervolgcursus bij Pro Education.

Resultaat

 • U heeft inzicht in de ­complexe veranderingen in het bekken tijdens en na de zwangerschap.
 • U herkent afwijkende motorpatronen.
 • U stelt de juiste diagnose voor afwijkende ­motorpatronen.
 • U kunt zwangere vrouwen en cliënten met post­partum bekkenpijn effectief behandelen.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, oefentherapeuten, manueel therapeuten en bekkenfysiotherapeuten.

Aanpak

Tijdens de cursus wordt veel informatie gegeven over het bekken, de veranderingen tijdens de zwangerschap en verschillende behandelmethoden, in het ­bijzonder de methode van Cecile Röst. De stof wordt besproken aan de hand van uitzonderingen en ­complexe cliëntbeelden uit de theorie en de praktijk.

Veel van onze cursisten hebben een eigen cliënt in gedachten bij aanvang van de cursus. Door onder andere de filmfragmenten, praktische oefeningen en de interactieve onderwijsvorm gaat u zelf aan de slag en kunt u de nieuwe kennis en inzichten direct toe­passen bij de behandeling van deze cliënt. De cursus onderscheidt zich van andere dankzij de unieke tussentoets die meegenomen wordt naar de 2e cursusdag.

De cursus wordt gegeven in een groep van 14 tot 20 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 23 uur, waarvan 10 contacturen en 13 uur zelfstudie.

Professionals

Cecile Röst, fysiotherapeut en orthopedisch ­manueel therapeut, is werkzaam in Leiden in paramedisch centrum BTR. Daarnaast is ze mede-eigenaar van MoVeS Manuele en Fysiotherapie. Sinds 1997 houdt Cecile zich intensief bezig met het behandelen van zwangere cliënten en cliënten met postpartum bekkenpijn. Zij heeft haar wetenschappelijke onderzoek internationaal gepubliceerd en geeft frequent les over dit onderwerp in Nederland, België­ en Canada.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 22 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Bekkenfysiotherapeut 22 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 22 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 22 pt

Programma

In deze boeiende cursus komen de ­volgende onderwerpen aan bod:

 • Epidemiologie
 • Anatomie, fysiologie en pathologie
 • Specifieke achtergronden, oorzaken en symptomen­
 • Gevolgen van bekkenpijn
 • Bijdrage fysiotherapie
 • Biopsychosociale benadering
 • Diagnosestelling en aanbevelingen
 • Methode Cecile Röst
 • Andere behandelmethoden die bij bekkenpijn worden gebruikt

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Bekkenpijn tijdens en na de Zwangerschap, Methode Cecile Röst gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. De cursus wordt verzorgd in Eindhoven of Utrecht.

Kosten

Totaal: € 734,-
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Gemiddelde beoordeling op basis van 1 ervaring

8
Bekkenpijn tijdens en na de Zwangerschap, Methode Cecile Röst
8 10

Ik vond de cursus erg interessant en zeker een aanvulling op mijn kennis.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.