Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u meer weten over het stimuleren van bewegen bij mensen met diabetes mellitus type 2 (DM type 2)? Die groep heeft vaak moeite met extra beweging en sport. Door een goed passend beweegprogramma op te stellen kunt u hen helpen om de stap te zetten naar een gezondere leefstijl. Dit leert u in deze cursus. De basis van de cursus wordt gevormd door de KNGF-standaard Beweeginterventie diabetes mellitus type 2. Zo bent u op de hoogte van de 'latest available evidence' en kunt u het beweegprogramma afstemmen op de mogelijkheden en hulpvraag van de cliënt.

Resultaat

 • U krijgt inzicht in het ontstaan van diabetes mellitus type 2.
 • U kunt het programma afstemmen op de specifieke mogelijkheden en hulpvraag van de cliënt.
 • U heeft een beeld van de plaats van een beweeginterventie binnen de zorgketen en uw rol als fysiotherapeut.
 • U kent specifieke fysiotherapeutische aspecten van de cliënten.
 • U begeleidt mensen met diabetes mellitus type 2 naar meer bewegen en dus een gezondere leefstijl.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten die belangstelling hebben voor het bevorderen van lichaamsbeweging bij cliënten met diabetes mellitus type 2. Om deze cursus te kunnen volgen dient u eerst de cursus Beweegprogramma's Basis te hebben afgerond.

Aanpak

Tijdens deze cursus wordt klassikaal onderwijs afgewisseld met interactieve werkvormen waaronder diverse spelvormen, discussies, rollenspelen, onderwijsleergesprekken en praktische oefeningen. Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in de specifieke fysiotherapeutische aspecten die lichaamsbeweging bevorderen bij cliënten met diabetes mellitus type 2. Er is veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met uw groepsgenoten.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 27 uur, waarvan 18 contacturen en 9 zelfstudieuren.

Professionals

Pro Education stelt hoge eisen aan de professionals waar u les van krijgt. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten met diabetes mellitus type 2. Zij dagen u uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken. Ze vervullen ook een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

Voorkennis:

Om deze cursus te kunnen volgen moet u eerst onderstaande cursus afgerond hebben.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck In aanvraag
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut In aanvraag

Programma

In deze interessante cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • KNGF-standaard Beweeginterventie diabetes mellitus type 2
 • Achtergrond van de aandoening
 • Specifieke klachten en symptomen
 • Invloed medicatie op uithoudingsvermogen
 • Specifieke behandeldoelen
 • Klinimetrie en inspanningstesten
 • Preventieve waarde van bewegen
 • Te verwachten trainingseffecten
 • Bijdrage en rol van fysiotherapie bij actieve leefstijl

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Beweegprogramma Diabetes Mellitus Type 2 gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Rotterdam of Utrecht.

Kosten

Totaal: € 1.008,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.