Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Begeleidt u regelmatig oncologische cliënten? En wilt u meer weten over de relatie tussen oncologie en beweging? Dan is deze cursus iets voor u. U verdiept zich onder andere in de medische achtergrond van oncologie en de complexiteit daarvan. Daarnaast reiken we u praktische handvatten aan om een effectief fysiotherapeutisch behandelbeleid te kunnen voeren. Na afronding van deze cursus bent u in staat om een 'op maat' gemaakt beweegprogramma voor oncologische cliënten op te stellen. Kortom: een cursus waarmee u verder kunt.

Resultaat

 • U kent de invloed van oncologie en de medische, oncologische behandeling op fysieke functies.
 • U voert gewenste inspanningstesten uit en interpreteert de waarde daarvan.
 • U kunt een realistisch behandelbeleid uitvoeren bij een oncologische cliënt met enkelvoudige problematiek.
 • U zet fysiotherapeutische behandeldoelen om in een realistisch behandelbeleid.
 • U maakt een beweegprogramma op maat.
 • U treft preventieve maatregelen met het oog op secundaire klachten en/of beperkingen bij een oncologische cliënt.

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten die belangstelling hebben voor het bevorderen van lichaamsbeweging bij oncologiepatiënten. Bewijs van deelname aan Beweegprogramma's Basis is verplicht.

Aanpak

Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in de specifieke fysiotherapeutische aspecten die lichaamsbeweging bevorderen bij oncologiepatiënten. U krijgt talloze praktijkvoorbeelden en er is veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met uw groepsgenoten. De toegepaste interactieve werkvormen, zoals een ministage en vele praktische oefeningen, maken deze cursus uniek.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 38 uur, waarvan 18 contacturen en 20 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van oncologiepatiënten. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Voorkennis:

Om deze cursus te kunnen volgen moet u eerst onderstaande cursus afgerond hebben.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 38 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Oncologiefysiotherapeut 38 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 38 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 38 pt

Erkenningen OncoNet

Deze cursus is door OncoNet erkend als relevant voor fysiotherapeuten. Na het volgen van de Leergang Beweegprogramma’s Oncologie in combinatie met de cursus Oncologische Nazorg in de Fysiotherapie en/of Oncologische Nazorg in de Fysiotherapie - Vervolg, kunt u zich aanmelden op de Zorgzoeker van OncoNet. Fysiotherapeuten die vermeld worden op de Zorgzoeker van OncoNet geven begeleiding bij het herwinnen van fitheid na de behandeling van kanker.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Medische achtergrond van oncologie
 • Zorgtrajecten
 • Casuïstiek
 • Klinimetrie
 • Therapeutische fase
 • Bewegen in de praktijk

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Beweegprogramma Oncologie gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Utrecht.

Kosten

Totaal: € 1.008,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.