Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

U werkt met kinderen en wilt meer weten over de behandeling van overgewicht en obesitas? Dan is deze cursus de juiste keuze. U krijgt inzicht in de aspecten die een rol spelen bij een doeltreffende behandeling. Ervaren docenten besteden onder andere aandacht aan specifieke fysiotherapeutische aspecten en het belang van verzorgerparticipatie. Daarnaast leert u ook om een behandelprogramma in te delen in kleinere, haalbare doelstellingen voor zowel kind als omgeving. Zo helpt u met een motiverend beweegprogramma kinderen met overgewicht en obesitas.

Resultaat

 • U kent de specifieke fysiotherapeutische aspecten bij het werken met kinderen.
 • U stemt behandeling af op de mogelijkheden en hulpvraag van de cliënt.
 • U baseert de interventies op de latest available evidence.
 • U betrekt de omgeving van het kind bij het programma.
 • U werkt naast het bevorderen van beweging ook met andere aspecten zoals gedrag en voeding.
 • U vertaalt het programma naar haalbare en uitnodigende doelstellingen.

Doelgroep

Deze actuele cursus is gericht op fysiotherapeuten die belangstelling hebben voor het bevorderen van lichaamsbeweging bij kinderen met overgewicht en obesitas. Om deze cursus te kunnen volgen dient u eerst de cursus Beweegprogramma's Basis afgerond te hebben.

Aanpak

Doel van deze vervolgcursus is dat u na afloop inzicht heeft in verschillende aspecten die een gezonde leefstijl bevorderen bij kinderen met overgewicht en obesitas. Hierbij staat de gecombineerde leefstijlinterventie centraal. Klassikaal onderwijs door onze zeer ervaren docent wordt gecombineerd met talloze praktijkvoorbeelden en -toepassingen. Daarnaast is er veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met uw groepsgenoten. De toegepaste didactische werkvormen, zoals rollenspelen en vele praktische oefeningen, maken deze cursus zeer effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 32 uur, waarvan 18 contacturen en 14 uur zelfstudie.

Professionals

 • M.L.P. CoenenFysiotherapeut
 • Drs. M.R.B. de JongPsycholoog, specialisatie: kinderrevalidatie
 • Drs. J.J. van ElstKinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper

Voorkennis:

Om deze cursus te kunnen volgen moet u eerst onderstaande cursus afgerond hebben.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen Fysiotherapeut 30 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 26 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 30 pt

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Overgewicht en obesitas
 • Gewichtsgerelateerde gezondheidsrisico's
 • Preventie en obesitas
 • Een gecombineerde leefstijlinterventie gericht op bewegen voeding gedrag
 • Beweegprogramma's bij kinderen met obesitas
 • Inspanningstesten bij kinderen met obesitas

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Beweegprogramma Overgewicht en Obesitas bij Kinderen gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Rotterdam.

Kosten

Totaal: € 1.033,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.