Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Beweging is de manier om reumatische aandoeningen af te remmen en om te voorkomen dat gewrichten en organen aangetast worden. Wilt u een goed beweegprogramma opstellen voor uw cliënt? Dat leert u in deze cursus. De richtlijnen voor een goed beweegprogramma staan in de KNGF-standaarden Beweeg­interventies. De interventie voor artrose wordt ruim besproken. Dit geeft u een concreet beeld van de plaats van een beweeg­interventie en van uw rol als fysiotherapeut. Hierdoor is het mogelijk uw interventies tegelijkertijd te baseren op de laatste inzichten en op de specifieke mogelijkheden en hulpvraag van de cliënt.

Resultaat

 • U heeft inzicht in het ontstaan en de gevolgen van reumatische aandoeningen.
 • U stemt het beweegprogramma af op de speci­fieke mogelijkheden en hulpvraag van de cliënt.
 • U kunt werken met de beweeginterventie artrose van het KNGF.
 • U heeft een beeld van de plaats van een beweeg­interventie binnen de zorgketen en uw rol als fysiotherapeut.
 • U zorgt ervoor dat de cliënt zijn dagelijkse bezig­heden kan blijven uitoefenen.

Doelgroep

Deze actuele cursus is zeer geschikt voor fysio­therapeuten en oefentherapeuten die belangstelling hebben voor het bevorderen van lichaamsbeweging bij reuma. Om deze cursus te kunnen volgen dient u eerst de cursus Beweegprogramma’s Basis te hebben afgerond.

Aanpak

Na afloop van deze cursus weet u hoe een fsyio­therapeutische behandeling de lichaamsbeweging positief kan bevorderen bij cliënten met reumatische aandoeningen. Klassikaal onderwijs door onze zeer ervaren docent wordt gecombineerd met talloze praktijkvoorbeelden. Daarnaast is er veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met uw groeps­genoten. De didactische werkvormen, zoals advies­gesprekken voeren en vele praktische oefeningen, maken deze cursus uniek.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 contacturen en een aantal uren zelfstudie. 

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uit­sluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring op het gebied van het bevorderen van lichaamsbeweging bij cliënten met reumatische aandoeningen. Zij dagen u met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut In aanvraag
Fysiotherapeut KNGF - Register Geriatriefysiotherapeut In aanvraag
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie In aanvraag
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck In aanvraag

Programma

In deze praktische cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inleiding reumatische aandoeningen
 • Doel en achtergrond beweeg­programma
 • Inspanningsfysiologie en ­inspanningscapaciteit
 • Klinimetrie en inspanningstesten
 • Ontwikkelen, uitvoeren en ­evalueren van het beweeg­programma
 • Organisatie en plaats van het beweeg­programma in de keten

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Beweegprogramma Reumatische Aandoeningen gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Rotterdam.

Kosten

Totaal: € 1.008,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.