Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u meer weten over biomechanica en dit inzetten bij de behandeling van uw cliënten? Volg dan deze cursus. U bent dan op de hoogte van de laatste inzichten in de diagnostiek, behandeling, revalidatie en preventie van letsel aan het bewegingsapparaat volgens de biomechanische benadering. Vooral in de sport is deze benadering erg nuttig. Door in sporttrainingen principes uit de biomechanica toe te passen kan overbelasting worden vermeden. De cursus wordt gegeven door ervaren professionals. U leert van hen niet alleen de theorie, maar ook hoe u dit kunt toepassen bij de behandeling van uw cliënten.

Resultaat

 • U bent op de hoogte van de nieuwste inzichten van de biomechanische benadering.
 • U kunt deze inzichten van biomechanica inzetten bij preventie en diagnostiek.
 • U weet evenwichtsprincipes uit de biomechanica toe te passen bij de behandeling van uw cliënten.
 • U heeft geoefend aan de hand van actuele casuïstiek.

Doelgroep

Deze interessante cursus is speciaal ontwikkeld voor (sport)fysiotherapeuten die hun cliënten willen behandelen volgens de biomechanische benadering.

Aanpak

Na afloop van deze cursus kunt u volgens de nieuwste inzichten de evenwichtsprincipes uit de biomechanica toepassen bij de behandeling van uw cliënten. U krijgt kennis onder andere aangereikt door discussies, vele praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van biomechanica en sportfysiotherapie. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 12 uur, die allemaal bestaan uit contacturen.

Professionals

De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de biomechanische benadering. Zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Daarnaast dagen zij u met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut In aanvraag
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck In aanvraag
Fysiotherapeut KNGF - Register Sportfysiotherapeut In aanvraag

Programma

In deze praktijkgerichte cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Recent onderzoek naar de biomechanische benadering bij sportfysiotherapie
 • Verdieping theorie biomechanica
 • Gunstige en ongunstige belasting
 • Overbelasting in relatie tot ontstaan klachten
 • Mechanische eigenschappen botten, pezen, kraakbeen en ligamenten
 • Diagnostiek en behandeling
 • Revalidatie
 • Preventie van klachten en blessures

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

07-11-2017 Dag Dinsdag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
07-11-2017 Dag Dinsdag Regio Utrecht Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 495,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 59,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 654,00

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.