Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u zich ontwikkelen tot specialist op het gebied van diëtetiek en COPD? In deze cursus doet u kennis en vaardigheden op betreffende de begeleiding van cliënten met COPD, van de anamnese tot en met de behandeling en de evaluatie. Hierin spelen de lichaamssamenstelling en de voedingstoestand van de cliënt met COPD een belangrijke rol. COPD is een verzamelnaam voor aandoeningen waarbij de longfunctie langzaam vermindert. Omdat COPD sinds enige tijd onderdeel is van ketenzorg, komt er een verwijsstroom van een nieuwe groep cliënten op gang. In deze boeiende cursus bereidt u zich hierop voor.

Resultaat

 • U kent het ziektebeeld van COPD.
 • U inventariseert de specifieke problemen die samenhangen met voeding bij mensen met COPD.
 • U bepaalt de voedingstoestand met relevante screeningsinstrumenten.
 • U past de dieetbehandelingsrichtlijnen toe bij de verschillende cliëntgroepen.
 • U herkent het acceptatieproces dat cliënten met COPD doorlopen en reageert hier adequaat op.
 • U bevordert zelfmanagement bij mensen met COPD.
 • U zet voor cliënten met COPD een kwalitatieve en effectieve behandeling in volgens het methodisch handelen.

Doelgroep

Deze interessante cursus is speciaal ontwikkeld voor diëtisten die (willen gaan) werken met cliënten met COPD.

Aanpak

U leert de verschillen kennen tussen COPD en astma en u leert de beste behandeling toe te passen. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur en casuïstiek. Het gebruik van interactieve werkvormen, zoals rollenspelen en vele praktische oefeningen, maakt deze cursus uniek.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 31 uur, waarvan 12 contacturen en 19 uur zelfstudie.

Gratis toegang dieetbehandelingsrichtlijnen

U krijgt bij het lesmateriaal voor deze cursus gratis toegang tot de digitale dieetbehandelingsrichtlijnen t.w.v. € 127,50. De dieetbehandelingsrichtlijnen hanteren het principe van evidence-based handelen en sluiten aan bij de criteria die door het CBO (Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg) zijn opgesteld. De dieetbehandelingsrichtlijnen bieden u een uitstekende ondersteuning in uw dagelijkse werkzaamheden als diëtist.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van COPD-cliënten. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Diëtist ADAP - Register Diëtist 31 pt

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is COPD?
 • Oorzaken en gevolgen
 • Recent wetenschappelijk onderzoek
 • Evidence-based werken
 • State of the art behandelstrategieën
 • Spirometrie
 • Classificatie GOLD I t/m IV
 • Medicamenteuze en niet-medicamenteuze therapie door arts
 • Behandelingsstrategieën
 • Samenwerkingsverbanden met praktijkondersteuners en fysiotherapie
 • Ketenzorg
 • Zelfmanagement COPD

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding COPD en Diëtetiek gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Rotterdam of Utrecht.

Kosten

Totaal: € 654,-
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.