Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u cliënten met chronische pijn beter kunnen behandelen? In deze cursus richt u zich niet alleen op de lichamelijke verschijnselen van pijn, maar gaat u uit van de idee dat ook psychologische en sociale factoren een rol spelen. Dit wordt ook wel de cognitief-gedragsgeoriënteerde aanpak genoemd. Daarnaast verkrijgt u inzicht in de biopsychosociale visie en leert u deze bij cliënten met chronische pijn toe te passen in diverse stadia van het begeleidingsproces. Uw nieuwe kennis en vaardigheden kunt u uiteraard direct toepassen in uweigen praktijk.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten Mensendieck en Cesar. Zowel therapeuten die in een multidisciplinaire setting werken, als monodisciplinaire therapeuten hebben baat bij deze cursus.

Resultaat

  • U analyseert een case van een cliënt met chronische pijnklachten.
  • U kunt pijneducatie geven aan de hand van het pijngevolgenmodel.
  • U kunt aan de hand van de operante benadering een gedragsgeoriënteerde behandeling opstellen voor cliënten met chronische pijn, onder andere graded activity, shaping en inzetten van bekrachtiging.
  • U speelt adequaat in op het pijngedrag van een cliënt.
  • U stimuleert generalisatie van gezond gedrag.
  • U licht exposure in vivo, een specifieke benadering bij bewegingsvrees, toe.

Aanpak

Veel van onze cursisten hebben een eigen cliënt in gedachten bij aanvang van de cursus. Door de interactieve onderwijsvormen, zoals praktische oefeningen en het voeren van discussies met medecursisten, is de kans zeer groot dat u weer aan het werk gaat met nieuwe tools en inzichten om deze cliënt te begeleiden.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 24,5 uur, waarvan 18,5 contacturen en 6 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers aan de cursus is 12, het maximum 20.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. Deze cursus wordt uitsluitend verzorgd door professionals die op de afdeling chronische pijn in het revalidatiecentrum Adelante te Hoensbroek werken. Onze professionals hebben hierdoor ruime ervaring met de cognitief-gedragsgeoriënteerde aanpak bij chronische pijn. Onze
professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 22 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 25 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 22 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 25 pt

Erkenning ClaudicatioNet

Deze cursus is geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Actuele gegevens omtrent de accreditatie en geldigheidsduur kunt u vinden op de site van ClaudicatioNet, onder de bedrijfsnaam Pro Education. Let op: Behaalde accreditatiepunten moet u zelf aan ClaudicatioNet doorgeven.

Programma

In deze leerzame cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Uitleg over chronische pijn
• Specifieke achtergronden, oorzaken en symptomen
• Pijn en de gevolgen op biopsychosociaal vlak (educatie aan de hand van het pijngevolgenmodel)
• Maken van een probleemanalyse
• Opstellen van een behandelplan
• Het verhelderen van de hulpvraag, doelen en waarden
• Tijdcontingent handelen (graded activity)
• Omgaan met pijngedrag
• Generalisatie van de behandeling
• Informatie over graded exposure en ACT en de verschillen met graded activity

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Cognitief-gedragsgeoriënteerde Aanpak bij Chronische Pijn gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning 

Deze cursus bestaat uit 3 dagen. De eerste 2 dagen zijn van 09.15 uur tot 17.30 uur, de derde dag is van 09.30 uur tot 16.00 uur.

De cursus wordt verzorgd in Eindhoven.

Kosten

Totaal: € 1.008,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.