Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Het volgen van een dieet is nog moeilijker wanneer het eetgedrag van de cliënt psychische oorzaken heeft. Wilt u ook die cliënten helpen om hun eetproblemen onder controle te krijgen? Dan is deze cursus een uitstekende keuze. Het combineren van het dieetadvies met cognitieve gedragstherapie kan zeer succesvol zijn en cliënten helpen om daadwerkelijk te veranderen. Tijdens deze cursus leert u hoe u uw cliënten helpt om hun gedachten over eten en hun eetgedrag aan te passen. U zult merken wat goede cognitieve gedragstherapie op kan leveren.

Resultaat

 • U voert effectieve gesprekken met cliënten met psychische problemen.
 • U past verschillende vormen van conditionering toe.
 • U leert uw patiënten zelfcontrole aan.
 • U helpt cliënten uitlokkers van eetbuien op te sporen.
 • U zorgt voor gedragsverandering via cognitieve gedragstechnieken.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor diëtisten die cognitieve gedragstherapie (willen) toepassen in hun praktijk.

Aanpak

Groot pluspunt bij deze cursus is de combinatie van interactieve werkvormen, zoals discussies, en kennis die wordt aangereikt door onder andere reflecties. Door middel van filmfragmenten en praktische oefeningen leert u het toepassen van uw nieuwe kennis en vaardigheden. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 35 uur, waarvan 18 contacturen en 17 uur zelfstudie.

Gratis toegang dieetbehandelingsrichtlijnen

U krijgt bij het lesmateriaal voor deze cursus gratis toegang tot de digitale dieetbehandelingsrichtlijnen t.w.v. € 127,50. De dieetbehandelingsrichtlijnen hanteren het principe van evidence-based handelen en sluiten aan bij de criteria die door het CBO (Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg) zijn opgesteld. De dieetbehandelingsrichtlijnen bieden u een uitstekende ondersteuning in uw dagelijkse werkzaamheden als diëtist.

Professionals

Aan deze cursus zijn onder meer de volgende professionals verbonden:

 • I. FeijenPsycholoog en voedingsdeskundige
 • BA J. KuperusDiëtist, sportdiëtist en NLP master coach
 • C.M. FontijnDiëtist

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Diëtist ADAP - Register Diëtist 35 pt

Programma

In deze interessante cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Gedragstherapie en cognitieve therapie
 • Recent wetenschappelijk onderzoek
 • Vormen van conditionering
 • Positieve en negatieve bekrachtigers
 • Irrationele cognities
 • Disfunctionele gedachten
 • Verschillende CGT-technieken
 • Zelfcontrolemethode
 • Effectieve gesprekstechnieken binnen de cognitieve therapie
 • Gevoelsreflecties en parafrases
 • Psycho-educatie
 • Multidisciplinaire samenwerking
 • Doorverwijzing en terugrapportage
 • Nazorg

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Rotterdam.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

31-10-2017 Dag Dinsdag Regio Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
31-10-2017 Dag Dinsdag Regio Amsterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.