Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wat is het verschil tussen een mening en een feit? Als je weet wat je ergens van vindt, hoe breng je dat dan onder woorden en hoe onderbouw je die mening? In deze praktische cursus leert u door middel van debatteren in groepslessen de communicatieve redzaamheid van kinderen te vergroten. De kinderen werken tijdens de debatteerlessen aan hun pragmatische vaardigheden, sociaal-emotionele ontwikkeling en de mondelinge taal. Ze versterken hiermee vaardigheden als: een eigen mening formuleren, presenteren, (kritisch) naar elkaar luisteren en vragen stellen. Kortom: een cursus waar u uw leerlingen echt verder mee helpt.

Resultaat

 • U versterkt (pragmatische) vaardigheden door middel van debatteren.
 • U zet een serie debatteerlessen op en voert ze uit.
 • U weet hoe en wanneer u debatteren kunt inzetten om de communicatieve redzaamheid te vergroten.
 • U weet wat u nodig heeft om in uw eigen werksetting debatteerlessen te geven.
 • U zet debatteerlessen in bij kinderen die extra aandacht nodig hebben.

Doelgroep

Deze unieke cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten, leerkrachten en andere professionals binnen het onderwijs die werken met (groepjes) kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs en in het voortgezet onderwijs.

Aanpak

De combinatie van een inspirerende bijeenkomst en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U leert welke (pragmatische) vaardigheden versterkt kunnen worden door middel van debatteren. In de praktische oefeningen en de casuïstiek wordt stilgestaan bij het opzetten en uitvoeren van een serie debatteerlessen. U kunt na het volgen van de cursus direct starten met het geven van debatteerlessen aan kinderen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 10 tot 14 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 13 uur, waarvan 6,5 contacturen en 6,5 uur zelfstudie.

Professionals

Karin Wassink-de Waal is in 2002 afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Utrecht. Sinds 2006 is zij als logopedist verbonden aan de Alexander Roozendaalschool.
Jesse Verkoeijen is 10 jaar als logopedist verbonden geweest aan de Alexander Roozendaalschool. Sinds begin 2014 is zij werkzaam op de Professor van Gilseschool te Haarlem, een cluster 2-school voor kinderen met auditieve en/of communicatieve problemen.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 13 pt

Programma

In deze praktische cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Communicatieve redzaamheid
 • Pragmatische vaardigheden
 • Sociaal-emotionele ontwikkeling
 • Mondelinge taal
 • Debatteren
 • Wanneer debatteren inzetten?
 • Doelen en opbouw debatteerlessen
 • Rol debatleider en assistent
 • Ervaren van verschillende rollen
 • Debatteren inzetten bij kinderen die extra aandacht nodig hebben
 • Praktische uitvoering in eigen werksetting

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Communicatieve Redzaamheid van Kinderen Vergroten door Debatteren gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 1 dag van 09.30 uur tot 17.00 uur. De cursus wordt verzorgd in Amsterdam.

Kosten

Totaal: € 459,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.