Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u als diëtist meer weten over behandelwijzen en voedingsadviezen voor uw cliënten met maag-. darm- of leverklachten? Kies dan voor deze cursus. U leert veel over de relatie tussen voeding en maag-, darm- en/of leverklachten. Ook gaat u aan de slag met dieetadviezen en leefregels die u uw cliënten met deze klachten mee kunt geven. Er worden verschillende opties gegeven die u als diëtist heeft in de behandeling van deze cliënten. Deze praktijkgerichte insteek zorgt ervoor dat u de verworven kennis en vaardigheden direct kunt toepassen in uw praktijk.

Resultaat

 • U kent de relatie tussen voeding en maag-, darm- en/of leverklachten.
 • U geeft passende dieetadviezen en leefregels bij maag-, darm- en/of leverklachten.
 • U kiest uit verschillende opties die u als diëtist heeft in de behandeling van deze cliënten.
 • U past verworven kennis en vaardigheden direct toe in uw praktijk.

Doelgroep

Deze actuele cursus is speciaal ontwikkeld voor diëtisten die (gaan) werken met cliënten met maag-, darm- of leverklachten.

Aanpak

U leert welke functie de maag, darm en lever vervullen en wat de rol van de diëtist is bij klachten hierover. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van casuïstiek, literatuur en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring. Tijdens de cursus worden er interactieve werkvormen gebruikt, zoals een quiz, discussies en veel praktische oefeningen. Zo kunt u het geleerde meteen in uw eigen praktijk gebruiken.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 6 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Gratis toegang dieetbehandelingsrichtlijnen

U krijgt bij het lesmateriaal voor deze cursus gratis toegang tot de digitale dieetbehandelingsrichtlijnen t.w.v. € 127,50. De dieetbehandelingsrichtlijnen hanteren het principe van evidence-based handelen en sluiten aan bij de criteria die door het CBO (Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg) zijn opgesteld. De dieetbehandelingsrichtlijnen bieden u een uitstekende ondersteuning in uw dagelijkse werkzaamheden als diëtist.

Professionals

De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten met maag- en darmklachten. Zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Zij delen ook graag hun ervaringen met u. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en zij voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Diëtist ADAP - Register Diëtist In aanvraag

Programma

In deze praktijkgerichte cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Maag, darm en lever
 • Functie en werking
 • Immuunsysteem en de darmflora
 • Ziektebeelden van de maag, darm en lever
 • Stoma
 • Bariatrie
 • Verschillende voedingsstrategieën

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Diëtetiek bij Maag-, Darm- of Leverklachten gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 1 dag van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam.

Kosten

Totaal: € 399,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.