Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Hart- en vaatziekten komen in Nederland veel voor. Gezonde voeding is een van de belangrijkste factoren waarmee u het verloop van deze ziekten kunt beïnvloeden. Bent u diëtist en werkt u veel met cliënten met een verhoogde kans op hart- en vaatziekten? En wilt u meer weten van de mogelijkheden die het dieet kan bieden aan cliënten met de kans op HVZ? In deze unieke cursus gaat u aan de slag met de actuele dieetrichtlijnen op het gebied van cardiovasculair risicomanagement. Onder begeleidng van een ervaren professional kunt u het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Resultaat

 • U kent oorzaken en gevolgen van hart- en vaatziekten.
 • U werkt met een HVZ-protocol.
 • U past de voeding van cliënten aan op basis van de nieuwste voedingsinzichten.
 • U bent op de hoogte van het meest recente onderzoek betreffende voeding, hart en vaten.

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor diëtisten die cliënten met hart- en vaatziekten (willen) behandelen of cliënten (willen) voorlichten over het voorkomen van dyslipidemie.

Aanpak

Door middel van interactieve werkvormen, zoals brainstormen en discussies, koppelt u de geleerde theorie aan de praktijk. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus zo succesvol.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 24 uur, waarvan 18 contacturen en 6 uur zelfstudie.

Gratis toegang dieetbehandelingsrichtlijnen

U krijgt bij het lesmateriaal voor deze cursus gratis toegang tot de digitale dieetbehandelingsrichtlijnen t.w.v. € 127,50. De dieetbehandelingsrichtlijnen hanteren het principe van evidence-based handelen en sluiten aan bij de criteria die door het CBO (Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg) zijn opgesteld. De dieetbehandelingsrichtlijnen bieden u een uitstekende ondersteuning in uw dagelijkse werkzaamheden als diëtist.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten met hart- en vaatziekten. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Diëtist ADAP - Register Diëtist In aanvraag

Programma

In deze actuele cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Oorzaken en gevolgen hart- en vaatziekten
 • Anatomie, fysiologie hart en vaten
 • Recent onderzoek voeding, hart en vaten
 • Vochtretentie
 • Bloeddrukregulatie
 • Zin en onzin leefstijlinterventies: nieuwste inzichten
 • Werken met een HVZ-protocol
 • Kennen van de nieuwste richtlijn HVZ
 • Risicofactoren en score cliënt volgens risicoscoretabel
 • Plantensterolen: zin of onzin?
 • Berekenen, aanpassen voeding cliënt op basis van de nieuwste voedingsinzichten
 • Discussie over verzadigd vet: evidence-based of niet?
 • Gevolgen voor de advisering

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Diëtetiek bij Hart- en Vaatziekten gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Utrecht.

Kosten

Totaal: € 1.008,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.