Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Bent u een gecertificeerde dry needler en wilt u zich verdiepen in dry needling tijdens en na de zwangerschap? Met praktische oefeningen leert u in deze cursus veilige technieken om dry needling toe te passen op onder meer de bekkenbodemspier. Het is een effectieve methode om pijnklachten te verhelpen. U leert veel over de symptomen in verschillende situaties, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap of bij chronische bekkenpijn, zodat u de juiste behandeling kunt toepassen. Deze cursus is een interessante aanvulling op de cursus Bekkenpijn tijdens en na de Zwangerschap.

Resultaat

  • U kent de meest voorkomende biomechanische pijnklachten bij zwangere vrouwen en moeders van baby's en jonge kinderen.
  • U past verschillende technieken toe.
  • U past dry needling toe op moeilijk bereikbare spieren via veilige punten.
  • U brengt spierketens van uw cliënten weer in balans.

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor gecertificeerde dry needlers die zich therapeutisch bezighouden met bekkenpijnproblematiek. Om deze cursus te volgen moet u de cursus Bekkenpijn tijdens en na de Zwangerschap, Methode Cecile Röst hebben gevolgd.

Aanpak

De opzet van deze korte cursus is zeer praktijkgericht. Verschillende technieken en oefeningen krijgen ruim de aandacht. U oefent met dry needling op specifieke spieren die bij bekkenpijn een rol spelen. Omdat iedere therapeut voorkeur heeft voor bepaalde naalden wordt verzocht eigen naalden van diverse lengten en dikten mee te nemen, een flacon ontsmettingsmiddel en eventueel eigen handschoenen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 14 tot 20 deelnemers en heeft een studiebelasting van 2,5 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Cecile Röst, fysiotherapeut en orthopedisch manueel therapeut, is werkzaam in Leiden in paramedisch centrum BTR. Daarnaast is ze mede-eigenaar van MoVeS Manuele en Fysiotherapie. Sinds 1997 houdt Cecile zich intensief bezig met het behandelen van zwangere cliënten en cliënten met postpartum bekkenpijn. Zij heeft haar wetenschappelijke onderzoek internationaal gepubliceerd en geeft frequent les over dit onderwerp in Nederland, België en Canada.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 4 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 4 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 4 pt

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Inleiding in dry needling bij bekkenpijn
  • Symptomatiek bij bekkenpijn tijdens de zwangerschap
  • Symptomatiek postpartum
  • Symptomatiek chronische patiënten
  • Oefenen dry needling
  • Oefenen stretches

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Dry Needling bij Bekkenpijn gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 1 dag van 19.00 uur tot 21.30 uur. De cursus wordt verzorgd in Utrecht.

Kosten

Totaal: € 275,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.