Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Behandelt u veel bekkenpatiënten met de methode van Cecile Röst? En wilt u zich verdiepen in de toegevoegde waarde van dry needling na de zwangerschap? Dan is deze cursus geschikt voor u. Via praktijkvoorbeelden en door u ingebrachte casussen leert u technieken om dry needling toe te passen, ook bij chronische pijnklachten en hoge spierspanning van de bekkenbodem. Ook verdiept u zich in de symptomen, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap of bij chronische bekkenpijn. Voorafgaand aan deze cursus dient u een online cursus te volgen via Rost Therapy. Deze online cursus vormt een verplicht onderdeel van deze cursus.

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor (bekken)fysiotherapeuten en oefentherapeuten die zich therapeutisch bezighouden met bekkenpijnproblematiek. Om de cursus goed te kunnen volgen dient u de cursus Bekkenpijn tijdens en na de Zwangerschap, Methode Cecile Röst te hebben gevolgd.

Resultaat

  • U kunt verschillende technieken toepassen met als doel verstoorde spierpatronen sneller te normaliseren met oefen- en houdingstherapie.
  • U weet dry needling toe te passen op moeilijk bereikbare spieren, zoals de bekkenbodem/multifidi via veilige punten.
  • U kunt spierketens van uw cliënten weer in balans brengen. 

Aanpak

De opzet van deze korte cursus is zeer praktijkgericht. Verschillende technieken en oefeningen krijgen ruim de aandacht. U oefent met dry needling op specifieke spieren die bij bekkenpijn een rol spelen. De ervaren dry needler heeft vaak een voorkeur voor bepaalde naalden. U wordt daarom verzocht eigen naalden van diverse lengten en dikten mee te nemen. Voor nieuwkomers in dry needling zijn er naalden beschikbaar. Voor allen geldt het meenemen van een flacon ontsmettingsmiddel en eigen handschoenen.

Deze cursus onderscheidt zich van andere dankzij de unieke online cursus die u vooraf, achter uw eigen computer, volgt. Hierdoor is het aanvangsniveau van de deelnemers aan de praktijkcursus gelijkwaardig en kan tijdens de lessen veel aandacht besteed worden aan uw specifieke vragen, casuïstiek en oefeningen. Wanneer u geen ervaring met dry needling heeft, volgt u daarnaast nog een extra online basiscursus. ­Wanneer u wel ervaring heeft, volstaat het uploaden van een certificaat waarmee u uw ervaring kunt ­onderbouwen.Het behaalde certificaat van de online cursus geeft u toegang tot deze cursus. Zie voor meer informatie www.rosttherapy.com.

De cursus wordt gegeven in een groep van 14 tot 30 deelnemers. De totale cursus heeft een studie­belasting van 6,5 uur, waarvan 4 contacturen en 2,5 uur zelfstudie (online ­cursus Rost Therapy).

Professionals

Cecile Röst is werkzaam als fysiotherapeut, orthopedisch ­manueel therapeut en klinisch epidemioloog in Leiden in paramedisch centrum BTR. Ook is ze mede-eigenaar van MoVeS Manuele en Fysiotherapie. Sinds 1997 houdt Cecile zich intensief ­bezig met het behandelen van zwangere cliënten en cliënten met postpartum bekkenpijn. Dry needling verrijkt al lange tijd haar behandelingen.

Anna van Dijk is werkzaam als fysiotherapeut bij MoVeS Manuele en Fysiotherapie in Leiden. Zij heeft jarenlange ervaring in het behandelen van vrouwen in en na de zwangerschap met onder meer dryneedling. 

Programma

De volgende onderwerpen komen in deze opleiding aan bod:

  • Inleiding in dry needling bij ­bekkenpijn
  • Casuïstiek bij bekkenpijn tijdens de zwangerschap
  • Casuïstiek bij postpartum bekkenpijn, zoals pijn bij symfyse of coccyx
  • Casuïstiek bij chronische patiënten
  • Oefenen dry needling
  • Oefenen stretches

Voordat u kunt deelnemen aan de cursus dient u de online cursus van Rost Therapy doorlopen te hebben. Het bestuderen van de online cursus kost tijd, zorg dus dat u op tijd begint. De kosten voor de online cursus bedragen €69,-.

Na actieve deelname en bij 100% aanwezigheid ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 1 halve dag van 13.00 uur tot 17.15 uur.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
2 mogelijkheden

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

11-09-2018 Dag Dinsdag Eindhoven

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

14-09-2018 Dag Vrijdag Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
11-09-2018 Dag Dinsdag Eindhoven Inschrijven Planning
14-09-2018 Dag Vrijdag Utrecht Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 200,-
Studiemateriaal € 10,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 12,50
Locatiekosten € 14,75
Totaalprijs (exclusief BTW) € 237,25

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragen
Direct inschrijvenDeze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren