Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Behandelt u regelmatig cliënten met dysartrie en spraakapraxie? Dan is dit de cursus voor u. Dysartrie en spraakapraxie zijn beide spraakstoornissen. Hoewel het bij beide stoornissen gaat om problemen met de spraakspieren, hebben ze andere oorzaken. In deze cursus worden beide stoornissen behandeld, zodat u goed de verschillen en overeenkomsten leert kennen. Na afloop van de cursus weet u de symptomen te herkennen en stelt u de juiste diagnose. U heeft ook inzicht verkregen in de logopedische hulp die u kunt bieden. Hiermee kunt u uw cliënten ondersteunen bij het weer leren spreken en efficiënt ademhalen.

Resultaat

 • U heeft inzicht in de achtergronden, oorzaken en symptomen van dysartrie en apraxie.
 • U kent verschillende soorten dysartrie en apraxie.
 • U stelt de juiste diagnose.
 • U kent de verschillen en overeenkomsten in behandeling.
 • U past de juiste behandeling toe om de verstaanbaarheid te verbeteren.

Doelgroep

Deze interessante cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die cliënten met dysartrie of spraakapraxie (gaan) behandelen.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van film, ondersteunende literatuur, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring met de behandeling van cliënten met dysartrie en spraakapraxie. Uiteraard is er ruimte voor discussie en brainstormen over de huidige behandelingen en voor (klinische) vragen van medecursisten. Door de eigen inbreng van casuïstiek koppelt u de theorie direct aan de praktijk.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 45 uur, waarvan 18 contacturen en 27 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten met dysartrie of spraakapraxie. Zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied en dagen u met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken.

 • L.C. Hoppenbrouwers, Logopedist. Specialisatie: neurologische spraak- en taalstoornissen
 • Dr. M.C. Coppens-Hofman, Logopedist, Logopediewetenschapper, Klinisch linguïst en Wetenschappelijk onderzoeker

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 45 pt

Programma

In deze praktijkgerichte cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Achtergronden, oorzaken en symptomen
 • Soorten dysartrie en apraxie
 • Gevolgen
 • Logopedie bij dysartrie/spraakapraxie
 • Diagnostisch onderzoek
 • Differentiaaldiagnose
 • Behandeldoelen
 • Verschillen en overeenkomsten in behandeling
 • Mondmotoriek
 • Verbeteren van verstaanbaarheid

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

08-01-2018 Dag Maandag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
08-01-2018 Dag Maandag Regio Rotterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten € 820,00
Trainingsmateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1033,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.