Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

U stuit in uw praktijk ongetwijfeld regelmatig op weerstand. U geeft passende adviezen en goede begeleiding, maar de situatie blijft onveranderd. Het lijkt alsof u uw cliënt niet bereikt, alsof hij niet mee wil werken. In deze cursus draait het om verandering krijgen in die tegenwerking. Door inzicht in uw persoonlijke communicatiestijl en verschillende vormen van weerstand weet u uw cliënt beter te bereiken. Hij of zij verzet zich minder tegen de behandeling, waardoor er meer resultaat behaald wordt. Dit is dus een zeer nuttige cursus als u de weerstand bij uw cliënt wilt doorbreken.

Resultaat

 • U kent uw eigen persoonlijke communicatiestijl.
 • U herkent weerstand bij uw cliënt en speelt hier op in.
 • U past verschillende gespreksstijlen toe gebaseerd op de cliënt.
 • U creëert draagvlak voor een behandeling.

Doelgroep

Deze boeiende cursus is speciaal ontwikkeld voor paramedici in gezondheids- en welzijnssectoren die regelmatig advies geven, zowel binnen therapeutische als specifieke (zakelijke) adviescontexten. U werkt als behandelaar in de eerste lijn bij instellingen of als (Wmo-)adviseur.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van analyses, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring. U werkt met uw eigen, actuele casuïstiek. Hierdoor ontstaat een dynamisch en zeer praktijkgericht programma dat uw kennis van effectief communiceren aanzienlijk verbreedt.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 20 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 21 uur, waarvan 21 contacturen en 11 uur zelfstudie.

Professionals

De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Zij hebben ruime ervaring met adviseren en omgaan met weerstand en zijn op de hoogte van de laatste inzichten. De docenten van deze cursus zijn:

 • Minjou Lemette, begeleidingskundige, trainer en transitiecoach
 • Edith van Bommel, teamcoach en communicatietrainer

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 31 pt
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 31 pt
Logopedist ADAP - Register Logopedist 31 pt
Diëtist ADAP - Register Diëtist 31 pt
Fysiotherapeut KNGF - Kwaliteitsdeel 30 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 31 pt

Erkenning ClaudicatioNet

Deze cursus is geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Actuele gegevens omtrent de accreditatie en geldigheidsduur kunt u vinden op de site van ClaudicatioNet, onder de bedrijfsnaam Pro Education. Let op: Behaalde accreditatiepunten moet u zelf aan ClaudicatioNet doorgeven.

Programma

In deze praktijkgerichte cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Persoonlijke communicatiestijl
 • 10 vormen van weerstand
 • Communicatiemodellen
 • Draagvlak creëren
 • Adviesgespreksstijlen
 • Systemisch werken
 • Cliëntsysteemgericht gesprek
 • Complexiteit van de context

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Effectief Communiceren bij Weerstand gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.00 uur tot 17.00 uur. De cursus wordt verzorgd in Amsterdam.

Kosten

Totaal: € 1.108,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.