Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

In deze boeiende en praktijkgerichte cursus staan facilitatietechnieken en revalidatie, die maximale zelfstandigheid in ADL en gang stimuleren, centraal. Het beredeneren en praktisch toepassen van vooral manuele facilitatietechnieken bij zowel cliënten met een centrale, spinale als perifere neurologische aandoening komen aan bod. Er wordt in de cursus een voortdurende koppeling gemaakt tussen de theoretische onderbouwing omtrent motorisch leren en faciliteren en praktijkoefeningen. Hierdoor kunt u straks de verworven vaardigheden meteen toepassen in uw eigen praktijk.

Doelgroep

Deze unieke cursus is ontwikkeld voor deskundigen die ADL- en looptraining geven aan (neurologische) revalidatiepatiënten en die hun vaardigheden willen aanscherpen, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten Mensendieck en Cesar.

Resultaat

 • U verwerft vaardigheden omtrent de facilitatietechnieken binnen het motorisch leren.
 • U kent de meetinstrumenten binnen ADL, armfunctie en gang.
 • U legt relaties tussen aandoening, beperkingen en functioneel haalbaar niveau.
 • U weet hoe u correcte keuzen in opbouw, ‘hands-on’- of ‘hands-off’-technieken, intensiteit, fasering en motorische leerstrategieën moet maken.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt relevante informatie aangereikt via actuele literatuur en PowerPoint-voordrachten. U verwerft daarnaast kennis door middel van veel praktische oefeningen, een workshop met cliënten en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime kennis in het vakgebied. Doordat u de kennis direct in de lessen toepast, kunt u de verworven vaardigheden meteen toepassen in uw eigen praktijk.

Deze cursus leent zich ook uitstekend als incompanycursus voor uw ziekenhuis, revalidatiecentrum of zorgcentrum.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 21 uur, waarvan 13 contacturen en 8 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers aan de cursus is 12, het maximum 16.

Professionals

Dominiek Beckers heeft meer dan 40 jaar ervaring bij revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek. Ook is hij werkzaam als docent bij onze cursus Ganganalyse en Looptraining. Daarnaast is hij co-auteur van de boeken Ganganalyse en looptraining voor de paramedicus (BSL, 2017) en PNF in Practice (Springer, 2014). Dominiek doceert bij voorkeur cursussen die nauw aansluiten bij de praktijk en heeft jarenlang internationale ervaring op het gebied van neurorevalidatie.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 16 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 21 pt
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 21 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 21 pt

Erkenning ClaudicatioNet

Deze cursus is geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Actuele gegevens omtrent de accreditatie en geldigheidsduur kunt u vinden op de site van ClaudicatioNet, onder de bedrijfsnaam Pro Education. Let op: Behaalde accreditatiepunten moet u zelf aan ClaudicatioNet doorgeven.

Programma

In deze interessante cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Motorische leertheorieën en strategieën voor motorische revalidatie
 • Manuele facilitatietechnieken in theorie en praktijk
 • Analyse van door patiënt ontwikkelde strategieën versus eigen therapeutische strategie in handfunctie, ADL en looptraining
 • Opbouw van training, op stoornisvlak en activiteitenniveau
 • Belang ‘hands-on’ en ‘hands-off’ in verschillende revalidatiefases
 • Praktisch oefenen van facilitaties in kleine groepen met cliënten
 • Beïnvloeding revalidatieproces door correcte keuzen van facilitaties en probleemgerichte strategieën
 • Praktische meetinstrumenten in ADL en gang; inzet van hulpmiddelen
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.00 uur tot 17.00 uur.

De cursus wordt verzorgd in Wijk aan Zee.
De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

17-04-2018 Dag Dinsdag Wijk aan Zee

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
17-04-2018 Dag Dinsdag Wijk aan Zee Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten € 549,-
Trainingsmateriaal € 60,-
Locatiekosten € 59,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 718,-

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.