Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Een hulpvraag wordt niet altijd door de cliënt zelf ingegeven, denk bijvoorbeeld aan kinderen of ouderen. Toch wordt er tijdens de behandeling vaak weinig rekening gehouden met de invloed van het systeem (familie, school, collega's, mantelzorgers enzovoort) op het gezondheidsprobleem. Wilt u weten hoe u wel rekening houdt met de omgeving en de invloed hiervan? Volg dan deze cursus. U leert om het systeem te betrekken bij de analyse en behandeling van het gezondheidsprobleem. Onder meer gezinsbehandelmethodieken, systemisch werken en communicatietechnieken worden behandeld en geoefend.

Resultaat

 • U analyseert het gezondsheidsprobleem in relatie met het systeem.
 • U betrekt het systeem bij de behandeling.
 • U gebruikt verschillende communicatietechnieken.
 • U kunt systemisch werken toepassen.
 • U kent verschillende gezinsbehandelmethodieken.
 • U zorgt voor kortere behandeltijd en langer durende resultaten.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten, kinderfysiotherapeuten en geriatriefysiotherapeuten .

Aanpak

U krijgt kennis aangereikt door middel van actuele literatuur, casuïstiek, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten met ruime ervaring met familietherapie in de fysiotherapie. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 15 deelnemers en heeft een studiebelasting van 21 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Meriam Lammens is systeemtherapeut en ouderbegeleidster werkzaam bij Yulius GGZ.
Margreet van Eesteren is fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut i.o. werkzaam als (kinder)fysiotherapeut in het Maasstad Ziekenhuis en bij TOPsport Krimpen.
Beide docenten zijn als opleider en trainer verbonden aan Motive To Move (MtM) performance center Rotterdam.

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Communicatievaardigheden
 • Systemisch werken
 • Familietherapie
 • Systemisch werken bij somatisatie
 • Wetenschappelijke onderbouwing
 • Toepassing in de praktijk

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Familietherapie in de Fysiotherapie gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.00 uur tot 16.00 uur. De cursus wordt verzorgd in Krimpen aan den IJssel.

Kosten

Totaal: € 1.008,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.