Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Werkt u veel met sporters en wilt u zich verdiepen in krachttraining? Dan is dit de cursus voor u. Krachttraining is een belangrijk onderdeel in de training van veel sporters. In deze cursus leert u hoe u krachttrainingsprogramma's voor sporters kunt ontwerpen, uitvoeren en evalueren. U krijgt inzicht in de basisprincipes en weet hoe u oefeningen sportspecifiek kunt maken. De cursus wordt gegeven door professionals die zelf in de praktijk werkzaam zijn. U leert van hen hoe u de theorie in praktijk kunt brengen. Zo kunt u in korte tijd gerichte programma's ontwerpen voor uw cliënten.

Resultaat

 • U heeft inzicht in de principes van krachttraining.
 • U kent de gevaren van blessures en overbelasting bij krachttraining.
 • U maakt krachttrainingen sportspecifiek.
 • U ontwerpt krachttrainingsprogramma's en kunt ze uitvoeren en evalueren.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor fysio- en oefentherapeuten die werken met sporters.

Aanpak

Klassikaal onderwijs wordt door onze zeer ervaren docent voorzien van talloze praktijkvoorbeelden. Om zijn cursusdoelen te behalen maakt de docent gebruik van theoretische inleidingen, filmfragmenten en brainstormsessies. Daarnaast is er veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met uw groepsgenoten. Na afloop van deze cursus kunt u een sportspecifieke krachttraining voor sporters ontwerpen, uitvoeren en evalueren.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 13,5 uur, waarvan 6 contacturen en 7,5 uur zelfstudie.

Professionals

De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Zij hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten die succesvol hun kracht willen trainen. Zij zijn op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Met hun ruime ervaring dagen zij u uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken. Ze vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en geven tips, interessante oefeningen en links.

 • Drs. L. Augustinus, Fysiotherapeut en Bewegingswetenschapper. Specialisatie: bewegingssystemen en inspanningsfysiologie.
 • MSc. E. Coret, Sportfysiotherapeut.
 • MPTS T. Muller, Sportfysiotherapeut.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 8 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 13,5 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 13,5 pt

Programma

In deze boeiende cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Principes van krachttraining
 • Sportspecifieke krachttraining
 • Energiesystemen en spiermetabolisme
 • Contractie- en krachtvormen
 • Kracht en coördinatie
 • Bewegingsanalyse
 • Inspanningstesten
 • Meten van spierkracht
 • Blessures en overbelasting bij krachttraining
 • Individueel versus groepstraining
 • Ontwerpen, uitvoeren en evalueren van krachttrainingsprogramma

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Fysiotherapie bij Krachttraining in de Sport gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 1 dag van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Rotterdam.

Kosten

Totaal: € 399,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.