Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Werkt u als fysiotherapeut met cliënten die oedeemklachten hebben? En wilt u uw kennis en vaardigheden actualiseren? Na het volgen van deze cursus bent u op de hoogte van de nieuwste inzichten in het onderzoek naar en de behandeling van cliënten met lymfoedeem, veneus oedeem en lipoedeem. U leert vanuit een multidisciplinaire benadering te onderzoeken welke fysiotherapeutische interventies het meest geschikt zijn. Tijdens de cursus wordt de theoretische kennis voortdurend gekoppeld aan praktijkvoorbeelden en uw eigen cliëntenervaringen. Hierdoor kunt u het geleerde na afloop direct toepassen in de praktijk.

Resultaat

 • U kent de nieuwste inzichten in het onderzoek naar lymfoedeem, veneus oedeem en lipoedeem.
 • U herkent en signaleert oedeem.
 • U adviseert cliënten bij dreigend oedeem.
 • U weet welke fysiotherapeutische interventies geschikt zijn voor de behandeling en begeleiding van cliënten met oedeemklachten.

Doelgroep

Deze actuele cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten die cliënten begeleiden met oedeemklachten.

Aanpak

Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in de nieuwste kennis en vaardigheden in het onderzoek en de behandeling van cliënten met oedeemklachten. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van actuele literatuur, praktische oefeningen, een ministage en een heldere uitleg van onze docenten. Daarbij is veel aandacht voor de behandeling van actuele casuïstiek en uw eigen praktijkervaringen. Doordat u de aangereikte kennis direct in de lessen toepast, blijft dit beter hangen. Hierdoor kunt u de verworven vaardigheden meteen toepassen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 33 uur, waarvan 18 contacturen en 15 uur zelfstudie.

Professionals

Aan deze cursus zijn onder meer de volgende professionals verbonden:

 • K.H.J. van RutteFysiotherapeut en oedeemtherapeut, specialisatie: oncologie
 • MSc. B.D.V. GoedhartOncologie en lymfologie fysiotherapeut

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 30 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 30 pt

Programma

In deze praktische cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Signaleren en herkennen van oedeem
 • Anatomie, fysiologie
 • Plaats in het beroepsprofiel algemeen fysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut
 • Advies bij dreigend oedeem
 • Richtlijn voor verder onderzoek
 • Bewustwording van competenties en grenzen

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Rotterdam.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

01-11-2017 Dag Woensdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
01-11-2017 Dag Woensdag Regio Rotterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.