Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Behandelt u regelmatig cliënten met parkinson? En wilt u hier meer van weten? In deze unieke cursus leert u hoe u als fysiotherapeut de cliënt met parkinson succesvol helpt met problemen in het dagelijks leven. U leert bijvoorbeeld cliënten omgaan met alledaagse bewegingen zoals het omdraaien in bed, opstaan en het lopen. Hierdoor kunnen mensen weer makkelijker, vrijer en zelfverzekerder bewegen waardoor ze een stukje van hun zelfstandigheid terugkrijgen. Naast het bijspijkeren van uw kennis is de cursus vooral praktijkgericht. Hierdoor kunt u na afloop van de cursus meteen aan de slag.

Resultaat

 • U kent de achtergronden, oorzaken en symptomen van parkinson.
 • U implementeert methodisch fysiotherapeutisch handelen, inclusief het toepassen van meetinstrumenten.
 • U past cognitieve bewegingsstrategieën bij parkinson toe.
 • U ondersteunt mantelzorgers en biedt advies op gebied van woon- en leefomgeving.
 • U stimuleert een multidisciplinaire samenwerking bij cliënten met de ziekte van parkinson.

Doelgroep

Deze boeiende cursus is zeer geschikt voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten, met name in de eerstelijnszorg, die cliënten met Parkinson (willen gaan) behandelen.

Aanpak

U krijgt kennis aangereikt door middel van literatuur, casuïstiek en een heldere uitleg van docenten die beschikken over kennis van en ervaring met fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson. Tijdens de lessen voert u discussies. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 34 uur, waarvan 18 contacturen en 16 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten met parkinson. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 34 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 24 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 34 pt

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Achtergronden, oorzaken en symptomen van parkinson
 • Gevolgen van de ziekte van parkinson
 • Onderzoek naar de inzet van fysiotherapie bij de ziekte van parkinson
 • Diagnosestelling en aanbevelingen
 • Methodisch fysiotherapeutisch handelen, inclusief het toepassen van meetinstrumenten
 • Onderscheid met andere vormen van het Hypokinetisch Rigide Syndroom
 • Toepassen van richtlijnen
 • Ondersteunen mantelzorgers
 • Cliënten adviseren op het gebied van woon- en leefomgeving
 • Toepassen van cognitieve bewegingsstrategieën bij parkinson
 • Multidisciplinaire samenwerking

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Rotterdam.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

06-11-2017 Dag Maandag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
06-11-2017 Dag Maandag Regio Rotterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.