Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Tot nu toe werd gedacht dat diabetes type 2 een ongeneeslijke aandoening was. Maar nieuw onderzoek laat zien dat deze ziekte te genezen is. De behandeling van diabetes type 2 gaat dan wel verder dan een interventie gericht op een gezonde bloedsuiker. Er is een complexe benadering noodzakelijk, gericht op het herstellen van de pancreas. Wilt u hier meer over weten en ontdekken wat u kunt doen? Volg dan deze cursus. Extra leerzaam is dat patiënten, die reeds zijn behandeld of bezig zijn met de behandeling, hun ervaringen met u delen tijdens de bijeenkomsten.

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor artsen en diëtisten.

Resultaat

 • U kunt diabetes type 2 omkeren en voorkomen bij prediabetes.
 • U bent op de hoogte van het nieuwste wetenschappelijk onderzoek en de praktische toepassingen ervan.
 • U kent de 4 interventiestappen bij diabetes type 2.
 • U weet welke voedingsinterventies bij de interventiestappen horen.
 • U past plaatsbepalingsdiagnostiek toe om vast te stellen welke interventiemethode het meest geschikt is.

Aanpak

Tijdens de bijeenkomsten wordt actueel wetenschappelijk onderzoek besproken en wordt er gekeken naar de praktische toepassing ervan. Zo leert u onder meer verschillende interventiemogelijkheden en hoe u door middel van plaatsbepalingsdiagnostiek kunt vaststellen welke interventie optimaal is voor uw cliënt. Tijdens de bijeenkomsten delen patiënten, die reeds zijn behandeld of bezig zijn met de behandeling, hun ervaringen met u. Deze inspirerende bijeenkomsten worden gecombineerd met onze online leeromgeving. Hierdoor is deze cursus bijzonder effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 20 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Cora de Fluiter is auteur van het boek SLIM op uw juiste gewicht en docent bij verschillende opleidingsinstituten. Ze geeft les aan artsen, diëtisten en therapeuten op het gebied van de behandeling van overgewicht en de preventie van diabetische complicaties. Ze heeft ruim 17 jaar ervaring in de gezondheidszorg.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Diëtist ADAP - Register Diëtist 32 pt

Programma

In deze interessante cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wetenschappelijk onderzoek
 • Pathologie en etiologie diabetes type 2
 • Plaatsbepalingsdiagnostiek op basis van bloed- en functieonderzoek
 • Behandeling ontstekingsfase
 • Behandeling metabole deregulatie
 • Behandeling leverdisfunctie
 • Behandeling bètacel disfunctie
 • Analyseprogramma voor evaluatie en voedingsadvies
 • Coaching: de sleutel tot succes
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Genezen van Diabetes Type 2 gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning 

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.00 uur tot 17.00 uur.

De cursus wordt verzorgd in Amsterdam.

Kosten

Totaal: € 1.008,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.