Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Geriatrische cliënten zijn cliënten die ouder zijn dan 65 jaar en zorg nodig hebben. Deze cliënten verblijven in verpleeg- en verzorgingstehuizen, maar wonen ook steeds vaker thuis. De zorg voor de geriatrische cliënt is specialistische zorg en wordt gekenmerkt door een combinatie van specifieke problemen. Vaak presenteert een geriatrische cliënt zich met een complexe zorgvraag waarbij meerdere disciplines betrokken zijn. Voedingstherapie is een onderdeel van het behandelplan. Wilt u hier meer van weten? In deze boeiende cursus leert u hoe u als diëtist een waardevolle rol speelt in de behandeling en begeleiding van geriatrische cliënten.

Resultaat

 • U kent de etiologie, pathofysiologie en epidemiologie van geriatrische aandoeningen.
 • U beoordeelt en beargumenteert in hoeverre er sprake is van (het risico op) ondervoeding, voedingsgerelateerde klachten en deficiënties bij een geriatrische cliënt.
 • U kunt een voor de geriatrische cliënt specifieke en adequate diëtistische behandeling formuleren, evalueren en bijstellen.
 • U beoordeelt en optimaliseert middels de laatste inzichten vanuit de literatuur de voedingstoestand van een geriatrische cliënt.

Doelgroep

Deze praktische cursus is speciaal ontwikkeld voor diëtisten die werken met geriatrische cliënten in de eerste lijn, diëtisten die (gaan) werken binnen de ketenzorg kwetsbare ouderen of diëtisten die recent zijn gaan werken in een geriatrische setting.

Aanpak

U krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, praktische oefeningen en casuïstiek. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 32 uur, waarvan 12 contacturen en 20 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 18.

Gratis toegang dieetbehandelingsrichtlijnen

U krijgt bij het lesmateriaal voor deze cursus gratis toegang tot de digitale dieetbehandelingsrichtlijnen t.w.v. € 127,50. De dieetbehandelingsrichtlijnen hanteren het principe van evidence-based handelen en sluiten aan bij de criteria die door het CBO (Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg) zijn opgesteld. De dieetbehandelingsrichtlijnen bieden u een uitstekende ondersteuning in uw dagelijkse werkzaamheden als diëtist.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van geriatrische cliënten. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

 • Mw. A. Kooijmans-van der Leun, diëtist
 • Mw. I. de Vries, diëtist, specialisatie: geriatrie

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Diëtist ADAP - Register Diëtist 32 pt

Programma

In deze interessante cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Geriatrische aandoeningen
 • Recent onderzoek naar voeding in relatie tot geriatrie
 • Voedingsgerelateerde problematiek
 • Klinische voeding
 • Diëtistisch behandelplan
 • Multidisciplinaire samenwerking

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Geriatrie en Diëtetiek gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam en Rotterdam.

Kosten

Totaal: € 654,-
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Gemiddelde beoordeling op basis van 1 ervaring

8
Geriatrie en Diëtetiek
8 10

Een goede cursus gegeven door een goede docent. Mag wel iets meer diepgang.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.