Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Het verband tussen een lichamelijke afwijking en pijn- en/of ziektegedrag valt niet altijd direct aan te tonen. In deze cursus staat de gedragsgeoriënteerde benadering Graded Activity centraal: een benadering die goed toepasbaar is bij de begeleiding van mensen die lijden aan een meestal chronische aandoening. Graded Activity is een methodiek waarbij de klacht niet centraal staat. U beïnvloedt de klachten positief door een gestructureerde opbouw van activiteit(en) aan te bieden. Gericht om binnen een afgesproken tijd in kleine stappen te komen tot een toename of verbetering van het lichamelijk functioneren.

Resultaat

 • U kunt de principes van Graded Activity uitleggen.
 • U bepaalt de toepasbaarheid van Graded Activity in paramedische behandeltrajecten.
 • U integreert Graded Activity in de dagelijkse paramedische praktijk.
 • U licht de wetenschappelijke onderbouwing van Graded Activity toe.
 • U kunt Graded Activity als paramedisch behandelinstrument beargumenteerd inzetten in multidisciplinaire samenwerking.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is bestemd voor fysiotherapeuten, arbeidsfysiotherapeuten en psychosomatisch fysiotherapeuten.

Aanpak

Na afloop van deze cursus kunt u het Graded Activity-programma toepassen bij de begeleiding van cliënten met chronische pijn. U leert hoe u extra aandacht voor arbeidsrelevante klachten kunt integreren in uw paramedische beleid.

Klassikaal onderwijs door onze zeer ervaren docent is gecombineerd met talloze praktijkvoorbeelden. Om zijn cursusdoelen te behalen maakt de docent gebruik van theoretische inleidingen en interactieve werkvormen, zoals rollenspelen en praktische oefeningen. Daarnaast is er veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met uw groepsgenoten.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 42 uur, waarvan 18 contacturen en 24 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers aan de cursus is 8, het maximum 18.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met het Graded Activity-principe. Zij blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

 • A.E.N. Verkerk, Fysiotherapeut, Bedrijfsfysiotherapeut en Arbeidsfysiotherapeut. Specialisatie: langdurige en multipele problematiek en de relatie en gevolgen voor arbeid en re-integratie.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 24 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 42 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Arbeidsfysiotherapeut 24 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Psychosomatisch fysiotherapeut 24 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 42 pt

Erkenning ClaudicatioNet

Deze cursus is geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Actuele gegevens omtrent de accreditatie en geldigheidsduur kunt u vinden op de site van ClaudicatioNet, onder de bedrijfsnaam Pro Education. Let op: Behaalde accreditatiepunten moet u zelf aan ClaudicatioNet doorgeven.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Achtergronden, oorsprong, geschiedenis van Graded Activity
 • Wie komt er voor Graded Activity in aanmerking?
 • Hoe zet u een Graded Activity-programma op?
 • Gedragsgeoriënteerde aanpak
 • Biopsychosociale benadering
 • Methodisch-fysiotherapeutisch handelen
 • Interactie ervaringen medecursisten
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Graded Activity gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam en Rotterdam.

Kosten

Totaal: € 1.033,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Gemiddelde beoordeling op basis van 1 ervaring

10
Graded Activity
10 10

Erg goed. Vol met praktische voorbeelden. Direct toepasbaar.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.