Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u cliënten met complexe pijnsyndromen beter kunnen behandelen? Graded Motor Imagery (GMI) is als revalidatiemethode bij chronische pijn enorm in opkomst. In deze cursus maakt u kennis met diverse GMI-strategieën, waaronder lateraliteitherstel met behulp van de mirror box (het vermogen om linker- of rechterledematen te herkennen of bewegingen van links naar rechts). De cursus is een afwisselende mengeling van lezingen, dialoog en praktische oefeningen. Hierdoor kunt u straks meteen met de revalidatiemethode aan de slag.

Resultaat

 • U weet de anatomie, fysiologie en werking van het pijnsysteem in eenvoudige taal over te brengen op uw cliënt met chronische pijnklachten.
 • U kunt de principes van Graded Motor Imagery (computer/flash cards/mirror box) toepassen in uw eigen dagelijkse praktijk.
 • U beoordeelt voor welke doelgroepen Graded Motor Imagery een effectieve behandelmethode zou kunnen zijn.
 • U kunt collega's adviseren over hoe zij moeten omgaan met cliënten met chronische pijnklachten en Graded Motor Imagery.

Doelgroep

Deze cursus is zeer geschikt voor fysiotherapeuten die willen gaan werken met Graded Motor Imagery.

Aanpak

Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in de GMI-principes en de toepassingen hiervan. U kunt adequaat een fysiotherapeutisch GMI-behandelplan ontwerpen, uitvoeren en evalueren. Het klassikale onderwijs door onze zeer ervaren docent is voorzien van talloze praktijkvoorbeelden. De docent maakt gebruik van theoretische inleidingen en interactieve werkvormen, zoals rollenspelen en film- of geluidsopnamen om optimaal resultaat te behalen. Daarnaast is er veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met uw medecursisten.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 43,5 uur, waarvan 18 contacturen en 25,5 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers aan de cursus is 8, het maximum 18.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met GMI. Zij blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

 • Drs. M.P.E. Gijssel, Sportfysiotherapeut en Fysiotherapiewetenschapper
 • MPT J.H. Muijen-Drop, Fysiotherapeut. Specialisatie: mensen met chronische aandoeningen

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 36 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 36 pt

Programma

In deze interessante cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Grondleggers van GMI
 • Het brein en nociceptie
 • Pijn en fantoompijn
 • De neuromatrix, projectie van lichaamsdelen
 • Anatomie, fysiologie van het brein
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Diagnosestelling en aanbevelingen
 • Werken met de computer, flash cards en mirror box
 • GMI-strategieën
 • Methodisch fysiotherapeutisch handelen

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Rotterdam.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

06-11-2017 Dag Maandag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
06-11-2017 Dag Maandag Regio Rotterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.