Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Sporters hebben regelmatig klachten aan hand en/of pols. De diagnose bij deze groep cliënten gaat verder dan het aangedane gewricht. Ook de elleboog, en soms zelfs de schouder, wordt meegenomen in de beoordeling van de klachten. Wilt u sporters beter kunnen begeleiden? In deze cursus maakt u kennis met de unieke oorzaken en gevolgen van hand- en polsletsel in de sport. U leert van intake tot evaluatie uw fysiotherapeutisch denken en handelen af te stemmen. Na afloop van deze cursus bent u perfect in staat sporters te begeleiden bij hand- en polsproblemen.

Resultaat

 • U kent de functionele anatomie van de hand- en polsregio.
 • U kunt de biomechanica van de hand- en polsregio in relatie tot sportieve activiteiten uitleggen.
 • U behandelt de meest voorkomende pathologieën van de hand- en polsregio.
 • U kunt de meest voorkomende patronen van sportblessures aan de hand- en polsregio behandelen.
 • U weet de gestandaardiseerde fysiotherapeutische onderzoeksmethodieken voor de hand- en polsregio toe te passen en de klinische relevantie hiervan te beschrijven.
 • U past de meest evidente behandelstrategie toe bij sportgerelateerde hand-/polsproblematiek.

Doelgroep

Deze verdiepende cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten die werken met cliënten met midden- tot hoogcomplexe klachten aan hand en pols.

Aanpak

Na afloop van deze cursus kunt u zelfstandig midden- tot hoogcomplexe hand- en polsklachten behandelen, van screening tot exitgesprek. Veel van onze cursisten hebben een eigen cliënt in gedachten bij aanvang van de lessen. Door de interactieve onderwijsvormen, zoals het maken van filmopnamen en de vele praktische oefeningen, is de kans zeer groot dat u weer aan het werk gaat met nieuwe tools en inzichten om deze cliënt te behandelen. De cursus onderscheidt zich van andere door de nadruk op de biopsychosociale benaderingswijze.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van sporters met hand- en polsproblemen. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 34 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 34 pt

Programma

In deze praktijkgerichte cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Anatomie, fysiologie en pathologie
 • Specifieke achtergronden, oorzaken en symptomen
 • Gevolgen van hand- en polsklachten in de sport
 • Bijdrage fysiotherapie
 • Methodisch fysiotherapeutisch handelen
 • Diagnosestelling en aanbevelingen bij sporters met hand- en polsklachten
 • Biopsychosociale benadering

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Hand- en Polsproblematiek bij Sporters gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Rotterdam.

Kosten

Totaal: € 1.008,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.