Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Wilt u cliënten met klachten aan hand en/of pols zo goed mogelijk behandelen? Zoek dan niet verder. In deze boeiende cursus leert u onder begeleiding van de docent het klinisch redeneerproces toe te passen op diverse laag- tot middencomplexe hand- en polsklachten. De diverse fases van screening tot evaluatie worden zorgvuldig doorlopen. Hierbij staat de biopsychosociale benaderingswijze centraal. Na afloop van de cursus bent u in staat zelfstandig laag- tot middencomplexe hand- en/of polsklachten te behandelen. Kortom: een cursus waar u iets mee kunt.

Resultaat

 • U kent de anatomie, fysiologie en pathologie van de hand en pols.
 • U toetst de klachten met behulp van fysiotherapeutisch onderzoek.
 • U herkent een (verstoord) bewegingspatroon adequaat.
 • U ontwikkelt een behandelplan op basis van het onderzoek.
 • U verbetert door middel van fysiotherapeutisch handelen de algehele belasting en belastbaarheid van de hand en pols.
 • U adviseert cliënten over hand- en/of polsklachten.

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten die werken met laag- tot middencomplexe hand- en/of polsklachten.

Aanpak

Na afloop van deze cursus kunt u zelfstandig laag- tot middencomplexe hand- en/of polsklachten behandelen, van screening tot exitgesprek. Veel van onze cursisten hebben bij aanvang van de cursus een specifieke cliënt uit de eigen praktijk in gedachten. Door de interactieve werkvorm zoals discussievoering en kennis die wordt aangereikt door gebruik van casuïstiek, is de kans zeer groot dat u weer aan het werk gaat met nieuwe tools en inzichten om deze cliënt te behandelen. Deze cursus onderscheidt zich van andere door de nadruk op de biopsychosociale benaderingswijze.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 30 uur, waarvan 18 contacturen en 12 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten met laag- tot middencomplexe hand- en/of polsklachten. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

 • MSc. M.E. van Otterloo, Fysiotherapeut en Bewegingswetenschapper
 • M.P.G.J. Berkhout Fysiotherapeut en Handtherapeut CHT-NL

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 24 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 24 pt

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Anatomie, fysiologie en pathologie van hand en pols
 • Achtergronden, oorzaken en symptomen
 • Gevolgen van hand- en polsklachten
 • Bijdrage fysiotherapie bij hand- en polsklachten
 • Biopsychosociale benadering
 • Diagnosestelling en aanbevelingen
 • Methodisch fysiotherapeutisch handelen

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Rotterdam.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

14-11-2017 Dag Dinsdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
14-11-2017 Dag Dinsdag Regio Rotterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.