Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Werkt u geregeld met de ouders van kinderen met taalontwikkelingsstoornissen? Dan is deze Hanencursus® een uitstekende keuze. In deze cursus wordt aandacht besteed aan het aanleren van gerichte strategieën, het maken van video-opnamen van de ouder-kind-interactie en het geven van feedback aan de ouder. Verder leert u op welke wijze het Hanenprogramma® Praten Doe Je met z’n Tweeën (PDMT) in de eigen werksituatie vorm kan krijgen. De cursus valt onder toezicht van The Hanen Centre® in Toronto (Canada). Na deelname bent u gecertificeerd voor het geven van het Hanenprogramma® PDMT onder de naam The Hanen Program®.

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten met belangstelling voor en/of ervaring met het werken met jonge kinderen die taalontwikkelingsstoornissen hebben. Werken met hun ouders komt ook uitgebreid aan bod.

Resultaat

  • U heeft kennis en inzicht in ouder-kindinteractie.
  • U optimaliseert ouder-kindinteractie dermate (indirect) dat er een goede voedingsbodem ontstaat voor de spraak- en taalverwerving van het kind.
  • U zet zelfstandig de Hanencursus® PDMT op. Deze bestaat uit een combinatie van groepsbijeenkomsten en huisbezoeken, waarin video-opnamen gemaakt worden van de ouder-kindinteractie, gevolgd door onmiddellijke feedback. Tijdens de oudercursus vindt gerichte taalinterventie plaats, gebaseerd op uitgebreid onderzoek.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. Tijdens de cursus krijgt u actuele kennis aangereikt, onder andere via filmfragmenten, ondersteunende literatuur, praktische oefeningen en een heldere uitleg van ervaren gecertificeerde Hanen®-instructeurs. Ook wordt een actieve bijdrage van u gevraagd, onder andere in de vorm van rollenspelen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 14 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 33 uur, waarvan 21 contacturen en 12 uur zelfstudie.

Professionals

Johan Dekelver is als spraak-taalpatholoog verbonden aan Adelante audiologie & communicatie (Audiologisch Centrum). Verder is hij verbonden aan de opleiding Logopedie van Zuyd Hogeschool Heerlen. Johan is gecertificeerd Hanen®-instructeur sinds 1992.

Saskia Koning is gecertificeerd Hanen®-instructeur en gecertificeerd Video Interactie Begeleider. Zij is tevens opleider Video Interactie Begeleiding - Logopedie (Fontys Hogeschool).

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 28,5 pt

Programma

In deze boeiende cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Optimaliseren ouder-kindinteractie
  • Zelfstandig opzetten groepsbijeenkomsten Hanencursus® PDMT
  • Video-opnamen van ouder-kind-interactie
  • Feedback geven tijdens individuele bezoeken
  • Gerichte taalinterventie gebaseerd op onderzoek
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 08.30 uur tot 16.30 uur.

De cursus wordt verzorgd in Amsterdam.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
2 mogelijkheden

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

24-09-2018 Dag Maandag Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

08-04-2019 Dag Maandag Amsterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
24-09-2018 Dag Maandag Amsterdam Inschrijven Planning
08-04-2019 Dag Maandag Amsterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 1.075,-
Studiemateriaal € 75,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,-
Locatiekosten € 88,50
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1.313,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Gemiddelde beoordeling op basis van 1 ervaring

10
Hanenprogramma® Praten Doe Je met z’n Tweeën
10 10

Het was een zinvolle cursus waarin je zelf oefent met de vaardigheden die je nodig hebt om zelf de cursus te geven

Brochure aanvragen
Direct inschrijvenDeze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren