Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

De geriatrische cliënt heeft vaak last van meerdere aandoeningen, een specifieke ziektepresentatie en functiestoornissen. De heupklachten die in deze cursus aan bod komen, spelen in op de specifieke gevolgen van ouderdom op herstel van de heup. Wilt u hier meer van weten? Dan is deze cursus iets voor u. Uniek in deze cursus is de vanzelfsprekendheid van holistiek en de aandacht voor comorbiditeit. Daarnaast worden u en uw medecursisten uitgenodigd om met de case mee te denken. Zojuist verworven kennis wordt hierdoor meteen in verband gebracht met uw dagelijkse praktijk.

Resultaat

 • U analyseert wat de gevolgen van ouderdom zijn op herstel van de heup.
 • U zet een fysiotherapeutische diagnose op bij een geriatrische cliënt met heupproblematiek.
 • U stelt een behandelplan op op basis van klinisch redeneren.
 • U behandelt een geriatrische cliënt met heupproblematiek.
 • U stelt een preventieplan of revalidatieprogramma op voor een geriatrische cliënt met heupproblematiek.
 • U past verschillende leerstrategieën toe bij de behandeling van ouderen met heupproblemen.

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor fysio- en oefentherapeuten die werken met geriatrische cliënten in de eerste lijn en fysio- en oefentherapeuten die recent werken met cliënten in een geriatrische setting.

Aanpak

Na deze cursus stelt u adequaat een fysiotherapeutische diagnose op als basis voor uw behandelplan. Groot pluspunt bij deze cursus is de combinatie van werkvormen die elkaar versterken. Klassikaal onderwijs wordt afgewisseld met uitwisseling van kennis en ervaring met uw medecursisten en interactieve werkvormen zoals praktische oefeningen en discussies.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 33 uur, waarvan 18 contacturen en 15 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals werken dagelijks met geriatrische cliënten. Zij blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten in het vakgebied. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

 • R.H.L. Scheltinga, Geriatriefysiotherapeut MSc

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 33 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 27 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 33 pt

Programma

In deze unieke cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Anatomie, fysiologie en pathologie bij de geriatrische cliënt
 • Achtergronden, oorzaken en symptomen van heupklachten
 • Artrose, artritis, functieverlies en krachtverlies
 • Gevolgen van ouderdom bij herstel
 • Diagnosestelling en aanbevelingen
 • Toepassen van de KNGF-richtlijn Artrose heup-knie

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Rotterdam.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

09-11-2017 Dag Donderdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
09-11-2017 Dag Donderdag Regio Rotterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.