Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Als paramedicus behandelt u wellicht cliënten die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. Bij het vermoeden van huiselijk geweld moet u volgens de Wet meldcode via verschillende stappen handelen. Het is echter vaak lastig om huiselijk geweld te bespreken of te melden. Herkent u dit? Bent u bang om de vertrouwensband met uw cliënt te beschadigen of om mensen onterecht te beschuldigen? Tijdens deze cursus doet u de benodigde kennis en vaardigheden op om juist te signaleren en uw vermoedens bespreekbaar te maken. Als het nodig is, weet u vervolgens zelfverzekerd de stappen van de meldcode te volgen.

Resultaat

 • U begrijpt hoe geweld in een gezin kan ontstaan en lang kan aanhouden.
 • U herkent de signalen en de gevolgen van huiselijk geweld.
 • U volgt de stappen van de landelijke meldcode.
 • U gaat op een zelfverzekerde en zorgvuldige manier het gesprek aan met uw cliënt over (uw vermoedens van) geweld binnen het gezin.
 • U levert echt een bijdrage aan het voorkomen of stoppen van huiselijk geweld.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is geschikt voor alle paramedici die op adequate wijze willen leren omgaan met de Wet meldcode.

Aanpak

U krijgt eerst achtergrondinformatie over het onderwerp. Daarna brengt u dit onder deskundige begeleiding meteen in praktijk door het gebruik van didactische werkvormen. Door het inzetten van filmfragmenten en casuïstiek kunt u oefenen met het signaleren van huiselijk geweld en met het afwegen van dilemma's.

Met deze cursus voldoet u aan de eisen die de Wet meldcode aan u stelt en ontvangt u een certificaat dat daarvan getuigt.
De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 20 uur, waarvan 14 contacturen en 6 uur zelfstudie.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Zij dagen u met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en zij voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

 • A. Beck

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist 20 pt
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 20 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 20 pt
Diëtist ADAP - Register Diëtist 20 pt
Fysiotherapeut KNGF - Kwaliteitsdeel 20 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 20 pt

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Aard en omvang kindermishandeling en huiselijk geweld
 • Signaleren kindermishandeling en huiselijk geweld
 • Werken met de landelijke meldcode
 • Omgaan met (morele) dilemma's
 • Bespreekbaar maken gezinsgeweld met betrokkenen

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Huiselijk Geweld gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Rotterdam.

Kosten

Totaal: € 1.008,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.