Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Hyperventilatie heeft erg vervelende gevolgen voor uw cliënt. Door bewustwording van de oorzaken en het doen van ontspanningsoefeningen vermindert de hyperventilatie en is de cliënt erg geholpen. In deze cursus leert u uw cliënt hierin te ondersteunen. U krijgt inzicht in verschillende oorzaken van hyperventilatie en oefent om de oorzaak samen met de cliënt op te sporen. Daarnaast leert u nieuwe behandelingstechnieken en kunt u deze na de cursus ook inzetten bij uw cliënten. De cursus is ontwikkeld door ervaren therapeuten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Resultaat

 • U kent de oorzaken en gevolgen van hyperventilatie.
 • U bent op de hoogte van de nieuwste inzichten.
 • U past verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken toe.
 • U adviseert cliënt en omgeving voor een beter effect van de behandeling.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten en fysiotherapeuten die (willen) werken met ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken voor cliënten met (chronische) hyperventilatie.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, filmfragmenten en reflecties. De heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken maakt deze cursus uniek.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 42,5 uur, waarvan 18 contacturen en 24,5 uur zelfstudie.

Professionals

De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten met hyperventilatie. Zij dagen u met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

 • BHS M.W. van der Hoeven, Hogeschooldocent en Logopedist. Specialisatie: hyperventilatie.
 • Dr. M.C. Coppens-Hofman, Logopedist, Logopediewetenschapper, Klinisch linguïst en Wetenschappelijk onderzoeker.
 • BHS H. Bax, Logopedist en Stemtherapeut.
 • Bc. J., Toussaint, Logopedist en Stemcoach. Specialisatie: communcatie.
 • C.J. Poetiraij, Logopedist en CVT Zangdocent.
 • L.C. Hoppenbrouwers, Logopedist. Specialisatie: neurologische spraak- en taalstoornissen.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut 28 pt
Fysiotherapeut KNGF - Register Psychosomatisch fysiotherapeut 28 pt
Logopedist ADAP - Register Logopedist 42,5 pt
Fysiotherapeut Keurmerk Fysiotherapie 24,5 pt

Programma

In deze leerzame cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Recent onderzoek
 • Oorzaken en gevolgen hyperventilatie
 • Casuïstiek
 • Problemen cliënt en omgeving
 • Ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken
 • Nieuwste inzichten behandeling hyperventilatie
 • Gesprekstechnieken om cliënten en omgeving te adviseren

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam en Rotterdam.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

07-11-2017 Dag Dinsdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
07-11-2017 Dag Dinsdag Regio Rotterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.