Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Goede afstemming van zorg leidt tot kwaliteitsverbetering en kostenbeheersing. Ketensamenwerking is in dit kader een goed instrument. In deze cursus leert u de voordelen en valkuilen van ketensamenwerking kennen. Ook leert u hoe u een optimaal samenwerkingsverband kunt creëren waarbij diensten, informatie en expertise op elkaar aansluiten. Hiermee vergroot u de efficiëntie en effectiviteit van uw paramedische zorg. Deze cursus is een goede keuze voor paramedici die zich willen verdiepen in de mogelijkheden tot ketensamenwerking in de zorg.

Resultaat

 • U kent de voordelen van een goede ketensamenwerking.
 • U weet waarop u partners moet beoordelen.
 • U start een effectieve samenwerking op.
 • U zorgt dat de samenwerking goed blijft lopen.
 • U behaalt maximaal voordeel voor uw cliënt en uzelf.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is zeer geschikt voor paramedici die willen leren hoe zij aan optimale ketensamenwerking kunnen gaan doen.

Aanpak

U krijgt kennis aangereikt door middel van actuele literatuur en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring met ketensamenwerking in de zorg. Doordat u de aangereikte kennis direct in de lessen toepast, via interactieve werkvormen, zoals een rollenspel en elevator pitch, blijft dit beter hangen. Hierdoor kunt u de verworven kennis en vaardigheden na afloop vertalen naar een concrete businesscase voor een optimale ketensamenwerking. De combinatie van de inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Gratis toegang dieetbehandelingsrichtlijnen

U krijgt bij het lesmateriaal voor deze cursus gratis toegang tot de digitale dieetbehandelingsrichtlijnen t.w.v. € 127,50. De dieetbehandelingsrichtlijnen hanteren het principe van evidence-based handelen en sluiten aan bij de criteria die door het CBO (Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg) zijn opgesteld. De dieetbehandelingsrichtlijnen bieden u een uitstekende ondersteuning in uw dagelijkse werkzaamheden als diëtist.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring met ketensamenwerking. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en zij voorzien u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Logopedist ADAP - Register Logopedist In aanvraag
Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut In aanvraag
Diëtist ADAP - Register Diëtist In aanvraag
Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut In aanvraag
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck In aanvraag

Programma

In deze waardevolle cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is ketensamenwerking?
 • Kenniscentrum voor Ketenzorg
 • Recent onderzoek naar ketenzorg
 • Voordelen en valkuilen
 • Zorgprogramma's en -standaarden
 • Gezamenlijke doelgroep
 • Inzicht in externe omgeving en interne organisatie
 • SWOT maken voor samenwerking
 • Afstemming en aansluiting partner
 • Verkennen gezamenlijke visie en belangen
 • Businessplan ketensamenwerking
 • Integrale bekostiging
 • Generalistische versus gespecialiseerde zorg
 • Integraal aanbod maken voor cliënt

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Ketensamenwerking in de Zorg gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Rotterdam.

Kosten

Totaal: € 1.008,50
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.