Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Bij knieproblemen zien we de vastus medialis van de quadriceps vaak als sneeuw voor de zon verdwijnen. Atrofie is de meest gehoorde oorzaak. Nieuwe inzichten laten ons zien dat dit niet het geval is. Arthrogenic Muscle Inhibition (AMI) is geen atrofie, maar een gebrek aan neurale aansturing. Wat houdt dit in en welke implicaties heeft dit voor de behandeling? De Arthrokinetic Movement Screen is een samensmelting van testen, technische hulpmiddelen en wetenschappelijke inzichten die u helpen bij het maken van een scherpe analyse. In deze cursus krijgt u de nieuwste inzichten aangereikt die u direct in de praktijk kunt toepassen.

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten die werken met cliënten met midden- tot hoogcomplexe knieklachten als gevolg van sportletsel.

Resultaat

 • U krijgt inzicht in het principe Arthrogenic Muscle Inhibition (AMI) en past de gevolgen hiervan toe in de revalidatie.
 • U maakt na de diagnose een duidelijke analyse en stelt aanbevelingen op voor het therapeutisch behandelproces.
 • U zet digitale hulpmiddelen in bij het maken van een beweeganalyse.
 • U implementeert inspanningsfysiologie en trainingswetten bij het opstellen van een behandelplan gericht op oefentherapie.
 • U past verschillende trainingsmethoden toe binnen de revalidatie van sporters met knieklachten.
 • U past de KNGF-richtlijn ‘menisectomie’ en het evidence statement ‘revalidatie na voorste kruisbandreconstructie’ toe.

Aanpak

Het doel van de cursus is dat u na afloop zelfstandig cliënten met midden- tot hoogcomplexe knieklachten kunt behandelen. U krijgt onder andere kennis aangereikt via literatuur en een college. Veel van onze cursisten hebben een eigen cliënt in gedachten bij aanvang van de lessen. In de cursus gaat u aan de hand van de interactieve onderwijsvorm en het daadwerkelijk uitvoeren van de theorie aan het werk met nieuwe tools en inzichten om deze cliënt te behandelen. Als u deelneemt aan deze cursus wordt aangenomen dat u een functieonderzoek van de knie kunt uitvoeren.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 12 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Deze cursus wordt uitgevoerd door MSc. W. van Rij. Willem van Rij is naast fysiotherapeut ook docent fysiotherapie aan Hogeschool Rotterdam. Daarnaast is hij als opleider en trainer verbonden aan Motive To Move (MTM) performance center Rotterdam. MTM is specialist in het trainen van sporters en topsporters en het opleiden van sporttrainers, personal trainers en fysiotherapeuten.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut In aanvraag
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck In aanvraag

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Arthrogenic Muscle Inhibition
 • Midden- tot hoogcomplexe knieklachten
 • Neurofysiologie
 • Anatomie en fysiologie van de knie
 • Meetinstrumenten
 • Functietesten
 • Trainingsleer
 • Training
 • Inspanningsfysiologie
 • Acuut letsel postoperatieve fase menisectomie, ACL/PCL laesie,
 • Patellofemoraal pijnsyndroom
Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

De cursus wordt verzorgd in Krimpen aan den IJssel of Rotterdam.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

15-03-2018 Dag Donderdag Krimpen aan den IJssel

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
15-03-2018 Dag Donderdag Krimpen aan den IJssel Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten € 495,-
Trainingsmateriaal € 50,-
Locatiekosten € 50,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 30,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 625,-

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.