Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Jaarlijks lopen heel veel mensen een sportblessure op. Een groot deel hiervan zijn knieblessures, zowel bij recreatieve als topsporters. Een ernstige knieblessure kan voor sporters het einde van een carrière ­betekenen. Een goede behandeling is dus belangrijk. In deze cursus krijgt u tools aangereikt om midden- tot hoogcomplexe knieklachten te begrijpen aan de hand van de anatomie en fysiologie van de knie. Daarnaast komt de daadwerkelijke behandeling van de cliënt op een evidence-based wijze aan bod. Na afloop van de cursus kunt u het geleerde meteen in praktijk brengen.

Resultaat

 • U voert een functieonderzoek van de knie uit volgens de laatste inzichten.
 • U stelt een diagnose en doet aanbevelingen voor het fysiotherapeutisch behandelproces.
 • U implementeert de trainingswetten bij het opstellen van een behandelplan gericht op ­oefentherapie.
 • U past verschillende trainingsmethodieken toe binnen de revalidatie van sporters met ­knieklachten.
 • U herkent een afwijkend beloop in de revalidatie van sporters met knieklachten.
 • U past de KNGF-richtlijn Meniscectomie toe.

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten die werken met cliënten met midden- tot hoogcomplexe knieklachten als gevolg van sportletsel.

Aanpak

Doel van deze cursus is dat u na het volgen zelfstandig cliënten met midden- tot hoogcomplexe knieklachten kunt behandelen van screening tot aan exitgesprek. U krijgt onder andere kennis aangereikt via literatuur­onderzoek en filmfragmenten. Veel van onze cursisten verklaren een eigen cliënt in gedachten te hebben bij aanvang van de lessen. Door de interactieve onderwijsvorm is de kans zeer groot dat u weer aan het werk gaat met nieuwe tools en inzichten om deze cliënt te behandelen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deel­nemers en heeft een totale studiebelasting van 18 uur, dit zijn allemaal contacturen.

Professionals

Deze cursus wordt uitgevoerd door MSc. W. van Rij. Willem van Rij is naast fysiotherapeut docent fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast is hij als opleider en trainer verbonden aan Motive To Move (MTM) performance center Rotterdam. MTM is specialist in het trainen van sporters en topsporters en het opleiden van sporttrainers, personal trainers en fysiotherapeuten.

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Fysiotherapeut KNGF - Register Algemeen fysiotherapeut In aanvraag
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck In aanvraag

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Anatomie en fysiologie van de knie
 • EHBSO bij knietrauma
 • Meetinstrumenten
 • Functietesten
 • Trainingsleer
 • Acute knieletstels: meniscusletsel, ­meniscectomie en ACL/PCL-laesie
 • Overbelastingsproblematiek: tendinopathieën en patellofemoraal pijnsyndroom

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 2 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Rotterdam.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

02-11-2017 Dag Donderdag Regio Rotterdam

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
02-11-2017 Dag Donderdag Regio Rotterdam Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 495,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 59,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 654,00

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.