Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Fysiotherapeutische interventies voor, tijdens en na oncologische therapie dragen bij aan een verbetering van de kwaliteit van leven van oncologiepatiënten. In deze praktijkgerichte Leergang Oncologisch Nazorg in de Fysiotherapie krijgt u via 2 cursussen actuele informatie over het onderzoek naar en de behandeling van cliënten bij oncologische revalidatie. U leert werken volgens de IKNL-richtlijn Oncologische revalidatie, met aandacht voor de specifieke rol die u als fysiotherapeut daarin vervult. Door de praktijkgerichte insteek kunt u het geleerde na afloop direct toepassen in de praktijk.

Resultaat

 • U kent de etiologie en pathofysiologie van de meest voorkomende vormen van kanker.
 • U analyseert patiënten middels ICF.
 • U past de meetinstrumenten die beschreven staan in de richtlijn oncologische revalidatie toe.
 • U stelt een behandelplan op voor een oncologische patiënt.
 • U onderscheidt wanneer er (door)verwijzing naar een oncologisch fysiotherapeut is geïndiceerd.
 • U gaat om met diverse emoties die horen bij verwerking en acceptatie.

Doelgroep

Deze boeiende leergang is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten die cliënten begeleiden tijdens de oncologische revalidatie.

Aanpak

Na afloop van deze leergang heeft u de nieuwste inzichten verkregen in het onderzoek en de behandeling van cliënten bij oncologische revalidatie. U leert vanuit een multidisciplinaire benadering te onderzoeken welke fysiotherapeutische interventies het meest geschikt zijn.

De leergang is een combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving. U krijgt kennis aangereikt door middel van filmfragmenten, actuele literatuur en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring met het werken met cliënten tijdens de oncologische revalidatie. Doordat u de aangereikte kennis direct in de lessen toepast, blijft deze goed hangen. Hierdoor kunt u de verworven vaardigheden meteen toepassen. In deze leergang wordt cursisten gevraagd een ministage van 6 uur te doen.

De leergang bestaat uit 2 cursussen. De cursus Oncologische Nazorg in de Fysiotherapie heeft een studiebelasting van 44 uur, waarvan 18 contacturen en 26 uur zelfstudie.

De cursus Oncologische Nazorg in de Fysiotherapie - Vervolg heeft een studiebelasting van 38 uur, waarvan 18 contacturen en 20 uur zelfstudie.

Beide cursussen worden gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers.

Professionals

In iedere cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Onze professionals hebben ruime ervaring op het gebied van fysiotherapeutische interventies bij oncologische therapie. Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Accreditatie en planning

De cursussen binnen deze leergang zijn ook los te volgen. De planning en het toegekende aantal accreditatiepunten van de losse cursussen vindt u op onderstaande pagina’s.

Erkenningen OncoNet

Deze cursus is door OncoNet erkend als relevant voor fysiotherapeuten. Na het volgen van de Leergang Beweegprogramma’s Oncologie in combinatie met de cursus Oncologische Nazorg in de Fysiotherapie en/of Oncologische Nazorg in de Fysiotherapie - Vervolg, kunt u zich aanmelden op de Zorgzoeker van OncoNet. Fysiotherapeuten die vermeld worden op de Zorgzoeker van OncoNet geven begeleiding bij het herwinnen van fitheid na de behandeling van kanker.

Programma

De leergang bestaat uit 2 cursussen op het gebied van oncologie en oncologische revalidatie die elkaar opvolgen. Hierin komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Oncologische Nazorg in de Fysiotherapie

(3 dagbijeenkomsten)

 • Theorie over kanker: etiologie, pathofysiologie en immunologie
 • Interventiemogelijkheden: hoe beïnvloeden zij het beweegapparaat?
 • Fysiologie bij interventies
 • Enkelvoudige fysieke problematiek waarbij de cliënten een goede prognose hebben
 • Fysiotherapeutisch onderzoek uitvoeren, gericht op basisklachten bewegingsapparaat
 • Basismeetinstrumenten
 • Behandelmogelijkheden na de in opzet curatieve fase
 • Cliënt re-integratie in maatschappij of samenleving

Oncologische Nazorg in de Fysiotherapie - Vervolg

(3 dagbijeenkomsten)

 • Fysieke problematiek waarbij de cliënt nog niet is uitbehandeld en/of waarbij er nog een onzekere uitkomst is
 • Curatieve fase
 • De meetinstrumenten en het fysiotherapeutisch onderzoek die in deze fase worden gebruikt
 • Behandelmogelijkheden tijdens en na de in opzet curatieve fase
 • Communicatieve vaardigheden gericht op levensvragen

De 2 afzonderlijke cursussen binnen deze Leergang Oncologische Nazorg in de Fysiotherapie zijn ook los te volgen. De planning van de losse cursussen vindt u in deze brochure. U ontvangt korting op de losse cursusprijzen als u de cursussen samen in deze leergang volgt.

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor de cursus/opleiding Leergang Oncologische Nazorg in de Fysiotherapie gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via onderstaand formulier of via 020 - 5 677 999. Zodra wij nieuwe startdata hebben gepland, brengen wij u hiervan telefonisch of via e-mail op de hoogte.

Houd mij op de hoogte

Wilt u Incompanyopleidingen afnemen? Neem dan contact met ons op.

Planning

Deze leergang bestaat uit 6 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. Deze leergang wordt verzorgd in de regio Amsterdam of Utrecht.

Kosten

Totaal: € 1.922,-
Incl. locatie- en arrangementskosten, excl. btw.

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.