Menu Zoeken
Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Het leidinggeven aan paramedische professionals vergt specifieke vaardigheden. Deze professionals zijn vaak hoogopgeleid en veelal gehecht aan zelfstandig werken. Hoe maakt u daar een team van? Hoe haalt u het maximale uit deze medewerkers? Na deze effectieve cursus geeft u op inspirerende wijze leiding aan paramedische professionals. U bent in staat draagvlak te creëren voor uw ideeën en u beschikt over de juiste communicatieve vaardigheden om uw paramedische team te motiveren en te inspireren. Dit is dus de cursus als u goed wilt leidinggeven aan paramedische professionals.

Resultaat

 • U heeft inzicht in leidinggeven en coachen.
 • U geeft leiding aan zelfstandige medewerkers.
 • U zorgt voor draagvlak van nieuwe ideeën.
 • U ontwikkelt het talent van het team.
 • U heeft goede functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor paramedici die leiding (gaan) geven aan paramedische professionals.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur en een heldere uitleg van docenten die ervaring hebben met het geven van leiding aan paramedische professionals. In deze cursus werkt u vooral door afwisseling van praktijkgerichte oefeningen en rollenspelen aan uw vaardigheden. Aan de hand van diverse en zeer herkenbare praktijksituaties leert u uw verschillende doelstellingen realiseren.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 50,5 uur, waarvan 18 contacturen en 32,5 uur zelfstudie.

Professionals

Onze programma's worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Zij hebben ruime ervaring met leidinggeven. Aan deze cursus zijn onder meer de volgende professionals verbonden:

 • S. Heininga, trainer. Specialisatie: leiderschap, management, communicatie, persoonlijke ontwikkeling, levens- en fysieke intelligentie
 • Drs. K.W.F. Opraus, orthopedisch manueel therapeut en gezondheidswetenschapper

Accreditatie

Beroepsgroep

Accreditatie (deel)register

Aantal punten

Ergotherapeut ADAP - Register Ergotherapeut 40,5 pt
Oefentherapeut ADAP - Register Oefentherapeut Cesar en Mensendieck 40,5 pt
Diëtist ADAP - Register Diëtist 40,5 pt
Logopedist ADAP - Register Logopedist 40,5 pt

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Leidinggeven aan paramedische professionals
 • Communicatie met paramedische professionals
 • Coachen, motiveren en inspireren
 • Hoe bouwt u een team van paramedische professionals?
 • HRM-aspecten
 • Ontwikkeling van de paramedische professional
 • Functionerings- en beoordelingsgesprekken

Na actieve deelname ontvangt u een certificaat.

Planning

Deze cursus bestaat uit 3 dagen van 09.30 uur tot 16.30 uur. De cursus wordt verzorgd in de regio Rotterdam of Utrecht.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.
Bij Pro Education kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.
Pro Education is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.
1 mogelijkheid

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

06-11-2017 Dag Maandag Regio Utrecht

Startdatum

Variant

Dag

Locatie

Inschrijven

Planning

   
06-11-2017 Dag Maandag Regio Utrecht Inschrijven Planning

Kosten Dag, bij betaling in 1 termijn

Cursusgeld € 795,00
Studiemateriaal € 50,00
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1008,50

Locatie- en arrangementskosten

Pro Education regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dag­arrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten, hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Onze paramedische cursussen die accredi­tatiepunten opleveren zijn erkend door verschillende branche­organisaties. De opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, Associate degree, de volledige HBO Bacheloropleidingen en de volledige Masteropleidingen zijn wettelijk erkende opleidingen. Deze erkende cursussen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit ­betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Wordt er enkel een totaalprijs vermeld, dan is dit een samengestelde prijs inclusief studiemateriaal en locatie- en arrangementskosten. Over deze prijs­componenten is 6% btw van toepassing.

Brochure aanvragenDirect inschrijven
Deze ontvangt u direct per e-mail

Opleidingsadvies Voorlichtingsavonden Brochure aanvragen Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief van Pro Education?

Aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.